fbpx Herøy kommune: Sommerturnusen fremdeles ikke i boks Hopp til hovedinnhold

Herøy kommune: Sommerturnusen fremdeles ikke i boks

Bildet viser Karina Kvalsund og i bakgrunn et flyfoto av Herøy kommune

– Jeg regner med at kommunens utgifter med tanke på overtid og forskjøvet arbeidstid på grunn av ferie, vil bli høye, sier hovedtillitsvalgt i Herøy kommune, Karina Kvalsund.

– Herøy kommune har ikke nok kvalifiserte ferievikarer og vi må bruke vikarbyrå, sier nyvalgt hovedtillitsvalgt, Karina Kvalsund.

– Ikke i boks

Akkurat nå har kommunen leid inn fire personer fra vikarbyrå, to er sykepleiere. 

– De har kontrakt ut august, og i etterkant av dette skal kommunen klare seg uten. Ellers snakket jeg med seksjonsleder på fredag, som sier sommerturnusen fortsatt ikke er i boks, men at den arbeides med daglig. 

Kommunen lokker de ansatte med 250 kroner timen ekstra om de ansatte jobber en ekstra helg. Ansatte får ingenting ekstra for ordinære ukevakter. 

– Jeg regner med at kommunens utgifter med tanke på overtid og forskjøvet arbeidstid på grunn av ferie, vil bli høye, sier Kvalsund.

Mye overtid i fjor

Ifølge tidligere Hovedtillitsvalgt i Herøy, Mona Zahl Longva, var fjorårets sommer preget av mange forskyvninger og overtid. 

– Vi hadde vikarer fra byrå som snakket dårlig norsk. Særlig ute i hjemmetjenesten ble det problem med språk, geografi og hvilke forventninger vi hadde til sykepleier på jobb alene, sier Mona Zahl Longva.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse