fbpx Her har de over 600 hull i sommerturnusen: – Vi er bekymret Hopp til hovedinnhold

Hammerfest sykehus: Over 600 hull i sommerturnusen

Bildet viser Hammerfest sykehus og tillitsvalgt innfelt

Urealistisk å få dekket vaktene uten innleie, sier hovedtillitsvalgt.

Hovedtillitsvalgt ved Hammerfest sykehus, Tine Johansen, sier sommeravviklingen ved sykehuset per i dag ser noe kaotisk ut. 

– Det er mange avdelinger som fortsatt står med store utfordringer for sommeren, og det er mange hull i turnus som ikke er dekt opp, sier Johansen.

Barn og medisin er mest utfordrende

– Er det noen avdelinger som har større utfordringer enn andre?

– I forhold til de tilbakemeldinger jeg har fått, er det barne- og ungdomsavdelingen og medisin C som har de største utfordringene, sier hun.

Hun utdyper at disse avdelingene ikke regnes som beredskapskritiske avdelinger og får ikke bruke vikarbyrå.

– Har du tall på hvor mange hull det er i sommerturnusen?

– Barneavdelingen har 148 udekte vakter for sommeren, mens medisin C har 484 udekte vakter. Det er helt urealistisk å tenke at avdelingene skal få dekt opp alle disse vaktene uten å kunne ta i bruk vikarbyrå. Dette handler ikke bare om å få dekt opp hullene i turnus, men å få den kompetansen som kreves, sier Johansen.

Ledelsen vil ikke bruke vikarbyrå

Ledelsen ved Hammerfest sykehus har i et avisinnlegg tatt til orde for at bruk av innleie bør forbys. 

– Betyr dette at dere ikke får leie inn vikarer?

– Foretaksledelsen vurderer innleiebehovet for vikarbyrå. Det er også de som gjør prioriteringer etter hva som er beredskapskritisk og ikke – og hvor det er størst behov, sier Johansen og legger til:

– Det jeg oppfatter som sykehusets plan for hvordan hullene skal dekkes, er å bruke sykehusets egne ansatte og sommeravtale.

Johansen sier det er vanskelig å spå hvordan årets sommeravvikling vil gå.

– Det varierer fra år til år. Men det jeg kan si, er at om vi ikke får dekket opp hullene som i turnus med kompetent bemanning, vil det for ganske mange bli en utfordrende sommer, sier hun.

Har sendt bekymringsmelding

Johansen har som hovedtillitsvalgt sammen med sine plasstillitsvalgte sendt inn en bekymring til klinikksjefen på vegne av de enkelte avdelingene. 

– Vi er bekymret for våre medlemmer, vaktbelastningen på de ulike avdelingene, arbeidsmiljø, kvaliteten og pasientsikkerheten, og vi er også bekymret for våre enhetsledere, som sitter i en presset situasjon, sier hun.

Johansen mener planleggingen av sommeren burde startet for lenge siden. 

– Det er i underkant av én måned til ferieavviklingen starter, og det er fortsatt store i hull i turnusene rundt om på avdelingene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse