fbpx Streiken rammer sykepleierstudentene: – Hovedforeleseren vår ble tatt ut Hopp til hovedinnhold

Streiken rammer sykepleierstudentene: – Hovedforeleseren vår ble tatt ut

Tillitsvalgt ved sykepleierutdanningen på Oslomet er bekymret for eksamen i neste uke, men støtter streiken.

Darwin Cádiz er hovedtillitsvalgt for sykepleierstudentene ved Oslomet som tar kompletterende sykepleieutdanning. De er 71 studenter.

– Hovedforeleseren vår ble tatt ut i streik i dag, og han skulle vise oss øvelser til ferdighetsprøveeksamen, sier Cádiz til Sykepleien.

De fikk informasjonen da de kom til studiestedet i Pilestredet mandag morgen. 

– Hva gjør dere nå?

– Vi øver selv.

– Plager oss litt 

Studentene har fått beskjed om at eksamen kan bli flyttet. Det har de visst lenge, forteller Cádiz.

– Men det plager oss litt at hovedforeleseren forsvant, sier Cádiz.

Sensuren på bacheloroppgavene blir også forsinket, har de fått beskjed om. 

– Hva tenker du om det underviserne streiker for?

– Jeg har drevet med tillitsvalgtarbeid i mange år. Jeg støtter dem.

Cádiz går siste året av utdannelsen. Han jobber på nevrointensiven på Ullevål sykehus – som helsefagarbeider. Han har også jobbet i hjemmetjenesten i Oslo.

11 av 160 tatt ut så langt

Det er 11 av de 160 fagorganiserte i Norsk Sykepleierforbund (NSF) ved Oslomet som er tatt ut i streik. Det forteller Deborah Salinas, som er universitetslektor og plasstillitsvalgt.

– Vi har tatt ut folk i streik for at arbeidsgiver skal rammes, og som en konsekvens av dette kan studentene rammes, sier Salinas.

Hun tror studentene som skal ha eksamen, allerede er er godt forberedt og kan klare eksamen, selv om noen av forelesninger er rammet av streiken.

Studentene som har levert bacheloroppgaven, kan få karaktersensur forsinket og dermed også få sin autorisasjon forsinket.

Salinas jobber av og til som ekstravakt på nevrointensiven ved Ullevål, som intensivsykepleier. Men nå er hun tatt ut i streik og kan ikke ta annet arbeid. 

En av de andre universitetslektorene som står streikevakt ved Oslomet, Gjermund N. Storsveen, tror det blir tvungen lønnsnemnd om streiken trappes opp og mange politifolk tas ut.

NSFs fylkesleder i Oslo, Bård Eirik Ruud, sier til Sykepleien at han forstår at mandagens streikeopptrapping kan skape problemer for studentene.

– Nå tar vi en nødvendig kamp for at det skal være godt og trygt å få utdannet sykepleiere i fremtiden. Det er dessverre en del av den kampen at de kan bli rammet, sier Ruud.

Han presiserer at det er både lønn og forhandlingsrett de kjemper for. 

Kan ramme direktorater og departementer

Det er ikke bare utdanningsinstitusjonene som kan bli rammet av streiken.

– Vi har mange med sykepleierbakgrunn som jobber andre steder i samfunnet, i direktorater, departementer og rundt omkring. Det er en viktig jobb, sier Ruud.

NSF har etter dagens opptrapping 81 medlemmer i streik landet rundt. Det er flest ved NTNU i Trondheim.

Ved NTNU er til sammen over 300 ansatte nå tatt ut i streik, forteller Geir-Tore Stensvik, som er koordinerende hovedtillitsvalgt for NSF og universitetslektor.

– De fleste studenter er ferdig med undervisning. Skriftlige eksamener vil antakelig gå som planlagt. Muntlige eksamener kan blir forskjøvet, skriver han i en e-post.

 

Endret klokka 20.00: Antallet NSF organiserte ved Oslomet er 160. Ikke 65 som først meldt. De 65 er det totale antall UNIO-organiserte som er i streik ved fakultet. Elleve av disse er også medlem i NSF.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse