fbpx Sykepleier gikk fra demenssyk pasient utendørs i 19 minus Hopp til hovedinnhold

Sykepleier gikk fra demenssyk pasient utendørs i 19 minus

Etter en tur med en demenssyk pasient forlot sykepleieren vedkommende ute i 19 minusgrader. Politiet hentet pasienten.

En iskald dag i januar gikk en sykepleier tur med en beboer på sykehjemmet. De gikk til den demenssyke pasientens tidligere adresse. Så skal pasienten ha nektet å bli med tilbake, skriver Avisa Oslo [bak betalingsmur].

Statsforvalteren i Oslo og Viken har gjennomgått saken.

Fryktet en reaksjon

«Sykepleieren oppfatter situasjonen som svært utfordrende, og ut fra tidligere erfaringer var sykepleieren redd for at beboeren skulle reagere sterkt. Den aktuelle ansatte er godt kjent med beboeren og har tidligere sett hvordan liknende situasjoner kan eskalere fort», heter det i Statsforvalterens gjennomgang.

Sykepleieren gikk tilbake til institusjonen og varslet politiet. Det skal være rutine ved slike hendelser, hevdet sykepleieren.

Politiet fant pasienten ikke langt unna sykehjemmet.

Var kledd for anledningen

Ifølge Avisa Oslo har Sykehjemsetaten bekreftet at beboeren ofte går tur og var kledd for anledningen den aktuelle januardagen. 

Sykehjemsetaten ba selv Statsforvalteren om å gjennomgå saken. Statsforvalteren svarte at det er arbeidsgivers ansvar å følge opp de ansatte. Saken har derfor ikke vært et tilsyn med helsepersonell.

Glemte telefonen

Lederen på det aktuelle sykehjemmet forteller at den ansatte skal ha glemt å ta med telefonen og deretter gjorde en feilvurdering.

– Vi har nå satt i gang en rekke tiltak som vi forventer at vil bidra til å styrke kompetansen, fremme refleksjon og utvide handlingsmuligheter for våre ansatte når liknende situasjoner oppstår, sier institusjonssjefen til Avisa Oslo.

Sykehjemsetaten i Oslo beklager hendelsen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse