fbpx Karakterkrav til sykepleie blir trolig skrotet: – De har vært særdeles lite interessert i å innhente fakta Hopp til hovedinnhold

Karakterkrav til sykepleie blir trolig skrotet: – De har vært særdeles lite interessert i å innhente fakta

Forbundslederen i NSF mener det fremstår mer enn underlig at regjeringen angivelig vil gå bort fra karakterkrav for å komme inn på sykepleierutdanningen.

I forkant av at regjeringen legger frem stortingsmeldingen om profesjonsutdanningene, har det lekket ut at karakterkravene til sykepleierutdanningen på 3 i matte og norsk skal fjernes.

Det har fått NSFs studentleder til å reagere.

Savner faktabasert begrunnelse

NSFs forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen går noe lenger enn studentlederen i sin kritikk.

Larsen sier at regjeringen ikke har kommet med noen faktabasert begrunnelse for hvorfor de skal fjerne karakterkravet for sykepleierutdanningen. 

– De har vært særdeles lite interessert i å innhente fakta fra nasjonale- og internasjonale sykepleierutdanninger, sykepleier- og studentorganisasjoner. Det fremstår som mer enn underlig, sier Larsen.

Tidligere har hun stilt spørsmål ved om kunnskapsministeren er kunnskapsfiendtlig.

Larsen viser til samfunnets behov for å utvikle sykepleierrollen i takt med befolkningens økte behov for sykepleie, også avansert sykepleie.

Karakterkrav har vært en viktig kamp

Karakterkravet i norsk og matte har vært en viktig sak for NSF og sykepleierstudentene i NSF. 

– Det er tilsvarende krav i alle de nordiske landene, og rapporter synliggjør sammenhengen mellom karakterkrav og antall studenter som klarer å gjennomføre sykepleierstudiet, sier Larsen.

Hun mener derfor karakterkrav er viktig for studentene selv, men også for å bruke samfunnets studieplasser og utdanningspersonell på en best mulig måte.

– Forslaget om å gå bort fra kravet har heldigvis allerede skapt negative reaksjoner blant flere partier på Stortinget, sier Larsen og legger til:

– Andre partier utenfor regjering arbeider kan hende mer kunnskapsbasert når de forstår verdien av å rekruttere studenter til en livsnødvendig profesjon på både bachelor- og masternivå.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse