fbpx Får millioner til å satse på ny helseteknologi Hopp til hovedinnhold

Får millioner til å satse på ny helseteknologi

Bodø

De første tildelingene fra den nye helseteknologiordningen er klare. 66 prosjekter får midler. Her er oversikten.

– Vi skal ha kake i teamet i dag. Det må vi, jo.

Det sier Terje Jørgensen, leder for ehelse i Bodø, til Sykepleien.

I dag ble det offentliggjort at Nordlands-kommunen er tildelt nærmere fem millioner kroner fra den nye helseteknologiordningen.

– Ikke bare det, men vi er også med i et samarbeidsprosjekt med Bærum, Bergen, Kristiansand og Stavanger, som har fått midler, forteller Jørgensen.

Bodø får mest

Av 179 håpefulle søkere er 66 i denne omgang tildelt totalt 56,7 millioner kroner.

Totalt er 150 millioner kroner satt av i årets statsbudsjett til helseteknologiordningen, som skal «stimulere kommuner til å samordne seg og legge til rette for investeringer, anskaffelser og innføring av bedre teknologiske løsninger».

I 2024 skal journalløsninger, velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging være prioritert, ifølge Helsedirektoratet. De har fått i oppdrag å forvalte ordningen, som er ment å sikre en god overgang fra tidligere Nasjonalt velferdsteknologiprogram.

Og den som får mest i denne omgangen, er altså Bodø, som er tildelt 4,9 millioner for prosjekter om henholdsvis ny løsning for elektronisk pasientjournal (EPJ), utprøving av felles informasjonsdelingstjeneste og videreføring av digital hjemmeoppfølging.

 

Produktet vi ønsker oss, eksisterer ikke i dag, og vi må derfor finne leverandører som er villige til å utvikle de beste løsninger for vårt behov
Terje Jørgensen, leder for ehelse i Bodø

– Tildelingen betyr at blant annet at vi nå kan gjøre en stor satsing når vi skal anskaffe ny EPJ, sier Terje Jørgensen.

– Dette er et stort arbeid, fordi vi gjør en såkalt innovativ anskaffelse. Produktet vi ønsker oss, eksisterer ikke i dag, og vi må derfor finne leverandører som er villige til å utvikle de beste løsninger for vårt behov.

Jørgensen forteller at de har vært veldig spente på den nye ordningen.

– Det var kort søknadsfrist og kort tid fra fristen 15. januar til tildelingene nå er klare, så her har det gått unna.

 

Planketreff

– Her har regjeringa truffet planken, og vi svarer på et tydelig behov i Kommune-Norge, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol via en pressemelding.

Ministeren gleder seg til å se resultatene fra både Bodø og andre som har fått midler.

– Jeg håper selvsagt at noen av løsningene vil være så vellykkede at vi kan bygge videre på dem og skalere dem opp på regionalt eller nasjonalt nivå, sier Kjerkol.

Regjeringen ønsker at ordningen skal kunne utvides etter hvert.

– Nå må vi først få erfaringer om hvordan ordningen fungere, men jeg vil understreke at denne framgangsmåten er helt i tråd med regjeringens politikk for digitale helsetjenester, uttaler Kjerkol.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse