fbpx Sykepleieren Øyvind Bakke blir ny leder av Sykehuset i Vestfold Hopp til hovedinnhold

Sykepleieren Øyvind Bakke blir ny leder av Sykehuset i Vestfold

Bilde av Øyvind Bakke

Etter et kort opphold i det private helsevesenet er Øyvind Bakke ansatt som ny direktør ved Sykehuset i Vestfold.

– Jeg har alltid hatt et brennende engasjement for den offentlige spesialisthelsetjenesten. Slik jeg ser det har Sykehuset i Vestfold (SiV) svært gode forutsetninger for å bygge og skape fremtidens helsetjenester for befolkningen i Vestfold. Jeg gleder meg til å gå i gang med arbeidet og ikke minst til å bli kjent med og samarbeide med fagmiljøene, sier Øyvind Bakke på sykehusets hjemmesider.

Bakke er utdannet sykepleier, og har en master i offentlig administrasjon fra Handelshøyskolen i København. Han bor på Grünerløkka i Oslo.

Slutter som konsernsjef

Han forlater jobben som konsernsjef i C-medical, Skandinavias største private helseselskap.

Da Bakke fikk årets helselederpris i 2023, var det evnen til å skape gode relasjoner både til ansatte, kommunene og befolkningen i krevende prosesser som ble vektlagt. Det vakte oppsikt han han bare ti dager prisutdelingen gikk av på dagen som direktør ved Helse Møre og Romsdal.

– Vi er glade for at Bakke har takket ja til å lede Sykehuset i Vestfold fremover. Han har lang erfaring både fra offentlig og privat sykehusdrift, med gode resultater. Han har hatt legitimitet i fagmiljøene også gjennom krevende endringsprosesser. Denne kompetansen blir viktig i møtet med de utfordringene SiV og helsetjenesten står ovenfor, sier styreleder Per Christian Voss ved SiV.

Bakke overtar stillingen etter Stein Kinserdal, som går av med pensjon til sommeren. Kinserdal har ledet Sykehuset i Vestfold i over 17 år.

Fakta
Sykepleieren Øyvind Bakkes karriere

Øyvind Bakke ble ferdig utdannet sykepleier i 2001 ved Høgskolen på Stord. I 2010 utdannet han seg som personlig trener ved Norges idrettshøgskole. Bakke har også en master i offentlig administrasjon fra København.

2001–2006: Sykepleier ved hjerteovervåkningen på Ahus.

2006–2007: Avdelingssykepleier ved Ahus

2007-2009: Avdelingssjef ved Ahus

2009–2013: Spesialrådgiver i Spekter

2013–2014: Leder i Deloitte

2014–2019: Ulike direktørroller i Aleris

2019–2023: Administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal HF

2021 – DD: Styremedlem i Hermit

2023–2024: Konsernsjef i C-Medical

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Lisa S T

Sykepleier i videreutdanning
2 måneder 3 uker siden

Jeg ser han har master . Får han lønn for sin master ? Kunne vi sykepleier som skal ta masterutdanning eller som har masterutdanning også få mastertillegget ? Sykehuset i Vestfold støtter ikke året (30 studiepoeng) hvor vi skriver master , og vi får heller ikke mastertillegg. Det gjør hvertfall motivasjon og sikkerhet for videre utdannelse og mulighet for master og evt doktorgrad usikker for min del , og kan tenkes at andre mangler motivasjon for kompetanse og utvikling av sykepleiefaget . Vi burde jo få lønn for de vi utdanner oss til burde vi ikke det ?

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse