fbpx Hege Gjessing går av som toppsjef ved Sykehuset Østfold Hopp til hovedinnhold

Hege Gjessing går av som toppsjef ved Sykehuset Østfold

Hege Gjessing, lege, president i Den norske legeforening

– På bakgrunn av resultatutviklingen i den siste tiden har jeg i samråd med styreleder funnet det riktig å fratre stillingen, sier Hege Gjessing i en pressemelding.

Hege Gjessing har i samråd med styret og styrets leder kommet til at hun vil fratre sin stilling som administrerende direktør ved Sykehuset Østfold. Det melder sykehuset i en pressemelding. Gjessing fremholder at sykehuset under hennes ledelse ikke har nådd de resultatene hun har ønsket. Hege Gjessing har vært administrerende direktør ved Sykehuset Østfold siden 2019.

Har ikke fått kontroll på økonomien

Sykehuset melder at de etter pandemien har slitt med å få ned ventetidene for pasientene og har ikke god nok kontroll på økonomien.

– Det er mitt ansvar å finne gode løsninger på dette. På bakgrunn av resultatutviklingen i den siste tiden har jeg i samråd med styreleder funnet det riktig å fratre stillingen, slik at nye krefter kan slippe til og bringe dette flotte sykehuset videre, sier Hege Gjessing.

– Krevende

Styreleder Torbjørn Almlid understreker at situasjonen i sykehuset etter pandemien har vært krevende.

– Jeg tar til etterretning at Hege Gjessing går av som øverste leder. Det er viktig at sykehuset og ledelsen arbeider videre for å sikre positiv utvikling med ventetider, fristbrudd og andre kvalitetsindikatorer, og at sykehuset får god kontroll på økonomien, sier Almlid.

Styret skal nå avklare prosessen med rekruttering av ny administrerende direktør. Helge Stene Johansen er konstituert i stillingen som administrerende direktør i Sykehuset Østfold frem til ny direktør er på plass.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse