fbpx Kommunedirektøren ville kutte i helsetilbudet – politikerne kutter i ledelsen Hopp til hovedinnhold

Kommunedirektøren ville kutte i helsetilbudet – politikerne kutter i ledelsen

Kommunedirektøren i Kvænangen ville kutte i helsetilbudet. I stedet ba politikerne toppledelsen begynne med å senke egen lønn.

For å få budsjettet til å gå opp la kommunedirektøren fram et forslag om å kutte i helsesektoren i kommunen. Men et flertall i kommunestyret sa nei, og vil heller kutte i den administrative ledelsen i kommunen, skriver Klassekampen.

Et omfattende forslag på kutt i helsesektoren ble dermed redusert til et kutt på en halv million. Det kuttet må kommunedirektøren altså ta i egen sektor.

Lengst unna sykehus av alle

– Kvænangen er den kommunen i landet som er lengst fra et sykehus. Til Hammerfest er det 230 kilometer, til Tromsø 290, sier ordfører Kai Petter Johansen (SV). Han mener derfor det er viktig å verne om helsetilbudet, noe han fikk både Senterpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet med på.

Hvordan kuttet skal tas er ikke klart ennå.

Helse- og omsorgsleder June Berit Eira er enig i at det er bra å unngå kutt i helse.

– Kommunens administrative ledelse må nå se på innsparinger i egne rekker. Denne prosessen har ikke begynt, sier hun og legger ikke skjul på at dreiningen saken fikk i kommunestyret, kom overraskende.

Sikrer god helseberedskap

– Det er en gladnyhet, vi ser jo ofte at helse- og omsorgssektoren rammes når det skal kuttes, sier fylkeslederen i Troms og Finnmark Åshild Østlyngen, på telefonen.

Hun forteller at de har et medlem som flyttet til Kvænangen, som jobbet på sykehus tidligere, hun sier det er mye tøffere å være ute i distriktet, langt unna sykehusene. Det stiller store krav til fagligheten, fordi man må håndtere kompliserte medisinske tilfeller og ulykker.

LANGT TIL SYKEHUS: Kvænangen ligger lengst fra sykehus av alle kommuner i landet. Midt i mellom Tromsø og Hammerfest. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse