fbpx Anatomieksamen: – Jeg har veldig lyst på en A Hopp til hovedinnhold

Anatomieksamen: – Jeg har veldig lyst på en A

Sykepleierstudenter over hele landet gjør seg i disse dager klare til eksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi. Aline Høie ved Universitetet i Tromsø mener hun har funnet den beste måten å forberede seg på. 

14. desember er det klart for sykepleierstudiets mest beryktede eksamen. Nemlig eksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi. 

Aline Høie går førsteåret på sykepleierstudiet på Universitetet i Tromsø (UiT). 

– Hvordan er nervene?

– Det går egentlig fint. Jeg har tatt anatomi og fysiologi på radiografstudiet tidligere, noe som gir meg en stor fordel, sier Høie.

Hun tok det første året på bachelor i radiografi for tre år siden, før hun bestemte seg for å bli sykepleier.

Der hadde de en liknende eksamen, men med mindre vekt på fysiologi og biokjemi. Høie er likevel optimistisk. 

– Jeg har brukt mye tid på å lese og føler meg forberedt, sier hun. 

Mest nerver hos de yngste

– Hva gjør du for å forberede deg?

– Jeg og en medstudent har skrevet «flashcards» ut fra læringsutbytte-beskrivelsene. Det er sykt mange, så vi kommer nok ikke gjennom alle, sier Høie.

Et «flashcard» er et kort med informasjon på begge sider, som brukes for å sortere informasjon og for å huske den bedre. Hun forteller at de bruker en app som heter Anki. Appen er gratis og skal hjelpe med memorering. 

Anki er basert på at man lærer mest effektivt gjennom pretesting, altså at man tester seg selv før man lærer om temaet, forteller Høie. 

– Merker du nervene hos de andre på studiet?

– Jeg merker det mest hos dem som er litt yngre. Mange har ikke hatt eksamen tidligere, så jeg skjønner godt at de stresser og synes det er en skummel situasjon, sier Høie.

Hun påpeker at mange av dem som kommer rett fra videregående, kanskje ikke har funnet sin studieteknikk ennå.

– Pretesting funker veldig bra

Aline Høie forteller at de i løpet av semesteret hadde seminar med Magnus Ingebrigtsen, som er stipendiat i psykologi ved UiT. Han introduserte dem for pretesting som metode og for appen Anki. 

– Pretesting funker veldig bra. Magnus Ingebrigtsen forklarte at det var den mest effektive måten å lære på, og det merker jeg, sier hun. 

Hun har også funnet frem til andre studieteknikker som hun mener fungerer bra. 

– Jeg anbefaler å bruke læringsutbytte-beskrivelsene og gjøre dem om til spørsmål. Og så er det lurt å gå på forelesningene. 

– Hvilken karakter sikter du deg inn på?

– Jeg har veldig lyst på en A, men jeg vet at det krever at man har nesten alt rett. Det er veldig vanskelig å få til. Men jeg øver som om jeg skal ha en A, og så får vi se hva resultatet blir.

Skal du også ha eksamen? Under finner du tidligere eksamensoppgaver.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse