fbpx WHO-topp: – Stans angrep mot helseinstitusjoner Hopp til hovedinnhold

WHO-topp: – Stans angrep mot helseinstitusjoner

bombeofre i gaza

Europa-sjef Hans Kluge i Verdens helseorganisasjon (WHO) ber om en slutt på angrep mot sykehus og helsesentre på Gazastripen.

– Som et minimum ber vi om at disse angrepene tar slutt. Nummer to er å beskytte sivile og barn, og nummer tre er å få inn humanitær tilgang fra Rafah til Gaza, ettersom alle forsyningene våre allerede er der, men det er ingen åpen grense ennå, sier Kluge i et intervju med nyhetsbyrået AFP.

Minst 200 drept

Uttalelsen kommer etter at minst 200 mennesker ble drept da et sykehus sentralt på Gazastripen ble rammet i et rakettangrep. Israel og Hamas beskylder hverandre for å stå bak angrepet.

Kluge sier WHO er «svært, svært bekymret» for situasjonen. Han ber om «en fremforhandlet fred som sikrer retten til helse for alle».

Helse for alle

– Vårt motto er «Helse for alle», både for det israelske folket og for det palestinske folket, sier helsetoppen.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) kaller sykehusangrepet i Gaza tirsdag kveld «fullstendig uakseptabelt» og sier det vil eskalere krigen.

Vil eskalere krigen

– Ikke bare tror jeg det kommer til å gjøre det, jeg er helt sikker på at dette kommer til å eskalere. Fordi dette er grusomme scener der det er mange som er drept. Alle disse har venner, familie og bekjente, og uansett opphav til selve katastrofen, har dette selvsagt en spredningseffekt, og dette kommer til å mobilisere situasjonen i regionen og utenfor, sier Barth Eide til TV 2 onsdag ettermiddag.

– Uklart hvem som står bak

På et pressetreff utenfor Utenriksdepartementet sier utenriksministeren at rakettangrepet mot Al-Ahli-sykehuset i Gaza er «fullstendig uakseptabelt og et totalt brudd med alle regler for krigens folkerett.»

– Vi kommer til å forfølge dette, sier han, samtidig som han presiserer at det fortsatt er uklart hvem som står bak.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Rune Olsen

Elektriker
9 months 1 week siden

Hei, når det nå er ganske åpenbart at det er Hamas som har skutt denne raketten bør det komme fram i teksten slik saken tydelig bli adressert til riktig side.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse