fbpx Sykepleiere i flområdene: – Det er fint å kunne bidra Hopp til hovedinnhold

Sykepleiere i flområdene: – Det er fint å kunne bidra

Bildet viser helsepersonell på oppdrag i Hallingdal i forbindelse med ekstremværet Hans

To helseteam fra Oslo universitetssykehus (OUS) er på plass i Hallingdal for å bistå med kommunale helse- og omsorgstjenester i kjølvannet av ekstremværet «Hans».

Teamene, som består av totalt 18 personer, ble sendt til Ål i Hallingdal tirsdag, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet. De er sendt fordi flere ansatte i den kommunale helsetjenesten er evakuert, isolert eller på annen måte forhindret fra å stille på jobb. Ål kommune har derfor vansker med å bemanne helse- og omsorgstjenestene. De omkringliggende kommunene får heller ikke bidratt med helsepersonell på grunn av stengte veier, melder departementet.

Legevakt og døgnenhet

De to hjelpeteamene fra OUS består av teamledere, leger, sykepleiere og paramedics.

Stian Smedstad er anestestisykepleier ved Ullevål sykehus. Han er i Ål sammen med sykepleier og Ullevål-kollega Therese Utkilen og Hege Anita Aastrøm, som er anestestisykepleier i luftamulansetjenesten.

– Vi bistår med å jobbe på legevakt og kommunal døgnenhet på Ål helsehus, opplyser Stian Smedstad.

– Hva har dere gjort så langt?

– Vi har bidratt med sykepleieoppgaver inn mot legevakt og somatisk avdeling. De fast ansatte sørger for drift, og vi gjør oppgaver som PVK-innleggelse, BT, EKG, blodprøver, sondeernæring og medisinhåndtering som ikke trenger særskilt opplæring.

Dårlig mobildekning

Helsepersonellet fra Oslo er innlosjert i et menighetslokale i Ål. Der er mobildekningen god, men i de flomutsatte områdene er det dekningsutfordringer, forteller Smedstad. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) jobber med å reetablere elektronisk kommunikasjon i de mest utsatte områdene, skriver NTB.

Hyller den lokale innsatsen

Over 4000 mennesker er torsdag evakuert fra hjemmene sine på Østlandet som følge av ekstremværet «Hans». Blant dem er cirka 1000 personer fra Ål og over 1700 fra Hønefoss, ifølge NRK.

– Det er fint å kunne bidra. Folk begynner å bli slitne etter å ha jobbet lenge, og de trenger litt avløsning. Det er viktig å få frem at den lokale helsetjenesten har gjort en formidabel innsats. Vi har blitt veldig godt mottatt av ansatte på legevakt og somatisk avdeling, sier anestesisykepleier Smedstad til Sykepleien.

Han legger til at det er uvisst hvor lenge teamene fra OUS blir i Hallingdal.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse