fbpx De er best på gjenoppliving etter hjertestans Hopp til hovedinnhold

De er best på gjenoppliving etter hjertestans

sykepleiere foran ambulanse

Ambulansetjenesten i Helse Fonna er best i Norge på å gjenopplive pasienter med hjertestans.

Det viser statistikk fra Norsk hjertestansregister og Senter for klinisk dokumentasjon og evaluering (SKDE), skriver Helse Fonna i en pressemelding.

Sykepleieren og avdelingsleder Lene Pedersen er en av flere som er sentrale i arbeidet med å øke kvaliteten på hjerte- og lungeredning i Helse Fonna. Prosentandelen har økt fra 24 prosent i 2019 til 36 prosent i 2022.

Flere fagutviklere

–​ I 2020 endret Helse Fonna struktur på kompetansegruppen. Vi gikk fra tre til seks fagutviklere, forklarer Pedersen.

Det innebar at de har fagutviklere i hele helseforetaket og på flere ambulansestasjoner. De har jobbet aktivt med en toårsplan for å øke kunnskapen om hjertestans.

Fagdager og temaer

– Vi har hatt fagdager og månedlige temaer som handler om hjertestans, med både teori og praktiske øvelser, sier Pedersen.

Sykepleieren Sissel Habbestad er en av de nye fagutviklerne som startet i januar 2020. Hun forteller at de har stort fokus på å holde oppe kompetansen blant medarbeiderne, og at de holder seg oppdaterte på retningslinjene. 

– Vi er stolte når vi ser at resultatene stadig blir bedre, og det viser hvor viktig det er å holde fokuset oppe, seier Habbestad. 

gjenopplivnings simulering

Alt Reksten, som er medisinskfaglig rådgiver, sier at de har jobbet grundig i mange år for at pasienter med hjertestans skal bli behandlet på best mulig måte, men det har også vært viktig å få registrert dette på en god måte.

– Helt fra det nasjonale registeret ble opprettet har dette arbeidet blitt lagt merke til på nasjonalt nivå, sier Reksten.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse