fbpx Aure kommune frir til hyttefolket om å ta sommerjobb Hopp til hovedinnhold

Aure kommune frir til hyttefolket om å ta sommerjobb

Bildet viser fylkesleder i Møre og Romsdal, Trine Bruseth Sevaldsen, og oversiktsbilde av Aure kommune

Å be hyttefolket om hjelp er kreativt, men så langt har det ikke lykkes. Aure må bruke vikarbyrå for første gang.

NSFs fylkesleder i Møre og Romsdal, Trine Bruseth Sevaldsen, sier til Sykepleien at flere kommuner i Møre og Romsdal har utfordringer med å få nok sykepleiekompetanse – også til sommerturnusene.

– Aure kommune skiller seg ikke ut på noen måte, men de har vært kreative i å prøve å finne løsninger, sier Sevaldsen.

Det var NRK som først skrev om saken.

Hyttekommune

Så hva har kommunen gjort?

Fylkeslederen forteller at Aure kommune er en av de største hyttekommunene i Møre og Romsdal med over 1300 fritidsboliger.

– De har tenkt litt annerledes. De har blant annet laget en stillingsannonse hvor de oppfordrer sykepleiere og helsefagarbeidere om å kombinere hyttetur med sommerjobb i kommunen, sier hun.

Så langt er det ingen som har hoppet på tilbudet. Sist år var det én person som takket ja. Kommunen tilbyr ikke noen lokketilbud ut over det som er vanlig.

– Et kreativt forsøk

– Så det var kanskje ikke en stor suksess?

– Konkurransen om ferievikarer er tøff. Men Aure kommune er kjent for å ha gode betingelser i utgangspunktet. Ikke minst har de vært flinke til å knytte til seg studenter, forteller Sevaldsen og legger til:

– Aure kommune ligger litt utfordrende til geografisk. Derfor var det et kreativt og godt forsøk å prøve å rekruttere hyttefolk.

Må bruke vikarbyrå

NRK skriver at kommunen for første gang må bruke private bemanningsbyrå for å komme seg gjennom sommeren.

– Det vil vi helst unngå. Vikarbyrå er en sterk kostnadsdriver, men er samtidig nødvendig. Det er ikke aktuelt å tilbakekalle ansatte fra ferie. Alle alle må få ha ferie, sier enhetsleder for omsorg i Aure kommune, Åse Kalvik til NRK.

Hun sier videre at de ansatte allerede har strukket seg langt. Blant annet ved å bytte tidspunkt for ferie for at kabalen skal gå opp.

– Flere har også tatt på seg å jobbe ekstra og gjøre andre arbeidsoppgaver, sier Åse Kalvik til NRK.

Fakta
Dette tilbyr Aure kommune
  • Alle sykepleiere og vernepleiere i kommunen får et «rekruttere- og beholdetillegg» på 50 000 kroner årlig utover garantilønn.
  • Alle studenter og skoleelever får betaling 20 prosent over tariff.
  • Politisk vedtak om å tilby helsefagarbeiderlærlinger 100 prosent fast stilling ved endt lærlingløp, dersom det lar seg gjøre uten kostnadsøkning.
  • God godtgjøring ved ekstra arbeidshelg i forbindelse med hovedferien. Sykepleiere, vernepleiere og helsefagarbeidere får 5000 kr pr helg.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse