fbpx Ansatte på sykehjem blir spurt om å jobbe utover sykemelding Hopp til hovedinnhold

Ansatte på sykehjem blir spurt om å jobbe utover sykemelding

Bilde av Sirkelen sjukeheim

Sommerbemanningen i helse og omsorg har ikke gått helt som de håpet på i Klepp kommune.

Ansatte ved Sirkelen sjukeheim, som ligger i Kleppe, midt mellom Sandnes og Bryne, blir bedt om å ta på seg flere vakter på grunn av høyt fravær.

Oppfordring til å jobbe til de som er sykemeldt

Denne meldingen ble sendt ut til de ansatte 26. juli, ifølge Jærbladet [bak betalingsmur], som skrev om saken først:

«Jeg ber derfor alle vurdere om de har kapasitet/mulighet til å bidra noe. Selv om du er sykemeldt vil jeg minne om at dersom du har kapasitet/mulighet til å jobbe mer enn sykemeldingsgraden din tilsier er dette fullt mulig».

Det er avdelingsleder Lene Mikalsen som skriver dette til de ansatte. Til avisen sier hun at dette er siste mulighet før ansatte eventuelt må tilbakekalles fra ferie.

– Midt i fellesferien er det utfordrende å ha nok vikarer til å dekke opp for de som har ferie. Når turnusen er lagt, skal det ikke mange uforutsette hendelser til. Meldingen gikk ut til alle ansatte for å høre om de har kapasitet til å jobbe mer, sier kommunalsjefen for helse og velferd i Klepp, Wendy Karin Finnerud.

Vil ikke presse de som er syke

– Er det riktig å henvende seg til sykemeldte på denne måten?

– Meldingen ble sendt ut for å gjøre ansatte oppmerksomme på en krevende situasjon, og også for å spørre ansatte som er sykemeldte om dialog rundt arbeidskapasitet. Eksempelvis om de kan gjøre andre typer oppgaver, sier Finnerud til Jærbladet.

– Det var ikke med tanke på å presse ansatte eller skape dårlig samvittighet over sykdom. Vi er glade for å ha mange fantastiske ansatte og ferievikarer som har stått på hele sommeren og som har strukket seg langt, sier hun.

Finnerud sier til avisen at det siste kommunen vil, er å tilbakekalle folk fra ferie.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse