fbpx Tilsyn mot institusjon etter varsel mot psykiater Hopp til hovedinnhold

Tilsyn mot institusjon etter varsel mot psykiater

Tegning på asfalt av person som truer en annen.

Statsforvalteren har åpnet tilsyn mot en institusjon tilknyttet psykiateren som blant annet er anmeldt av forfatter Hilde Rød-Larsen.

Ifølge Aftenposten kommer tilsynet på bakgrunn av et varsel fra en tidligere pasient mot den aktuelle psykiateren og en kollega.

Ti tilsyn

Det ble åpnet tilsyn mot psykiateren og en kollega 16. mai i år. Ifølge Aftenposten er det til sammen åpnet ti tilsyn, og åtte av sakene som er til behandling hos Statsforvalteren, er mot den omtalte psykiateren.

Varselet er skrevet av den tidligere pasientens advokat, Mette Yvonne Larsen. Der trekkes det blant annet frem privatisering av behandlerrelasjonen. Spesifikt heter det i varselet at pasienten skal ha fått tilgang til behandlerens hjem og ansvar for å lufte hunden, og institusjonen må blant annet svare for om dette var kjent for ledelsen.

Føler seg rettsløs

Til Aftenposten skriver den daglige lederen at de i løpet av institusjonens levetid har mottatt fire klager.

– Når det er sagt: Hver klage er én klage for mye. Når det gjelder den spesifikke tilsynssaken, vil vi selvsagt både følge den opp og gi et utfyllende svar til Statsforvalteren, skriver vedkommende.

Aftenposten har forsøkt å få kommentarer til tilsynet fra psykiaterens advokat og kollegaen, men henvendelsene er så lagt ikke besvart. Begge har tidligere vist til at de ikke kan uttale seg på grunn av taushetsplikt.

Psykiateren har til de tidligere sakene ifølge Aftenposten uttalt at han føler seg rettsløs i møte med påstandene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse