fbpx Sykepleier begikk seksuelle overgrep mot 13-åring – beholder autorisasjonen Hopp til hovedinnhold

Sykepleier begikk seksuelle overgrep mot 13-åring – beholder autorisasjonen

Illustrasjonen viser en sykepleier.

En mannlig sykepleier som begikk seksuelle overgrep overfor ei jente (13), får beholde autorisasjonen sin etter å ha anket saken til Statens helsepersonellnemnd.

Forholdet til jenta varte i to år, fra hun var 13 til 15 år gammel, ifølge ABC Nyheter. Mannen var da i 20-årene og i ferd med å avslutte sin sykepleierutdanning. Han er i dag i 40-årene.

Har erkjent forholdet

Saken ble kjent da jenta, som da hadde blitt voksen, gikk til politiet i 2016. Straffesaken er senere henlagt på grunn av foreldelse. Mannen har erkjent de seksuelle handlingene, men mente de to var kjærester.

I 2018 fratok Statens helsetilsyn mannen retten til å jobbe som sykepleier. Tilsynet mente handlingene var et alvorlig brudd på etiske og faglige vurderinger hos en som vil jobbe som sykepleier.

Mindretall ville frata

I fjor høst fikk mannen autorisasjonen tilbake etter en anke til Statens helsepersonellnemnd. Nemndas flertall mener forholdet ikke kan kalles et kjærlighetsforhold på grunn av aldersforskjellen, men at sykepleieren ikke skulle miste sin autorisasjon fordi han ikke senere har vist «avvikende seksuell interesse for barn» eller «opptrådt kritikkverdig overfor pasienter».

Nemndas mindretall – to kvinner – stemte for å frata ham autorisasjonen, blant annet fordi han under saksbehandlingen hadde vist «liten innsikt og forståelse for alvoret i sine handlinger». De viste også til at hans seksuelle overgrep svekker tilliten som helsepersonell.

Saken er oppdatert med endret ordbruk, inkludert overskriften, for å belyse at dette er et overgrep, ikke et seksuelt forhold. Sykepleien beklager at den første versjonen hadde disse feilene.

Her kan du lese vedtaket fra Statens helsepersonellnemnd

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse