fbpx Sykepleierne ved Nygård bo- og behandlingssenter har fått nok Hopp til hovedinnhold

Sykepleierne ved Nygård bo- og behandlingssenter har fått nok

Bildet viser inngangen til Nygård bo- og behandlingssenter

Sykepleiere forteller til Sandefjords Blad om samtidighetskonflikter på hver eneste vakt, «brannslokking» og nådeløs prioritering av oppgaver.

Flere sykepleiere ved Nygård bo- og behandlingssenter i Sandefjord har fått nok. Til Sandefjords Blad [for abonnenter] forteller sju sykepleiere om forhold de mener allmennheten bør få vite om, og som skyldes underbemanning.

Ansatte gråter på jobb

Til Sykepleien sier sykepleierne at de ikke ønsker å stå frem med navn siden de møter mye motgang fra ledelsen ved bo- og behandlingssenteret. Samtidig melder de sju at de får mye støtte fra andre ansatte, pårørende og pasienter.

Sykepleierne forteller til lokalavisen om redde pasienter som gis beroligende medisiner fordi de ansatte ikke har tid til å håndtere uro. Eldre dør alene og utslitte ansatte gråter på jobb. 

Sinte på ledelsen

Sykepleierne er fortvilte, skuffet og ikke minst sinte på ledelsen som de mener ikke lytter, men bagatelliserer varslene og pynter på virkeligheten.

Sykepleierne sikter spesifikt til at seksjonsleder Ellinor Bakke Aasen til Sandefjords Blad sier at disse sykepleierne er en liten gruppe, som ikke representerer samtlige Nygård-ansatte. (Se nederst i saken)

– Føler meg tvunget til å gi medisiner

De sju sykepleierne som har gått ut i media mener årsaken til problemene er underbemanning. De forteller til Sandefjords Blad om samtidighetskonflikter på hver eneste vakt, «brannslokking» og nådeløs prioritering av oppgaver.

Sykepleierne sier mange av pasientene har en psykisk sykdom i tillegg til mange andre diagnoser. Døgnrytmen hos mange av disse pasientene er i utakt, så flere vandrer rundt om nettene. 

– Jeg føler meg tvunget til å gi dem medisiner siden vi ikke har tid til å sitte der, sier en av sykepleierne.

De mener i tillegg at den lave bemanningen svekker de ansattes sikkerhet.

– Vi blir slått, sparket, stukket og klort på jobb. Vi søker oppfølging fra ledelsen, men får det ikke, forteller en av sykepleierne til Sandeforjords Blad.

De sju sykepleierne forteller at det ikke nytter å melde avvik, og at de har sendt formelt varsel til både verneombud og tillitsvalgt.

– Det er en liten gruppe ansatte

I kommunens tilsvar til sykepleiernes påstander, sier seksjonsleder Ellinor Bakke Aasen følgende:

– Dette er en liten gruppe ansatte, og de snakker ikke på vegne av alle. Vi har andre tilbakemeldinger fra Nygård-ansatte som ikke opplever det sånn disse sykepleierne beskriver.

Aasen sier ellers at hun ikke kan gå inn i detaljene i denne saken siden det er en varslingssak som skal være ferdig behandlet før sommeren.

Hun sier likevel til Sandefjords Blad at hun vurderer tjenestene på Nygård som forsvarlige.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse