fbpx Kristne helsestiftelser i Oslo og Bergen slår seg sammen Hopp til hovedinnhold

Kristne helsestiftelser i Oslo og Bergen slår seg sammen

Studenter ved Høyskolen Diakonova i Oslo.

– Denne sammenslåingen vil bli viktig for hele den ideelle sektoren, sier direktør Johnny Thorsen i Stiftelsen Diakonova.

De to diakonale stiftelsene er blitt enige om å slå seg sammen for å styrke de tjenestene som stiftelsene har levert hver for seg, skriver Vårt Land.

Viktig sammenslåing

Begge stiftelsene har mål om å drive diakoni på samfunnsrelevante områder.

– Denne sammenslåingen vil bli viktig for hele den ideelle sektoren. Begge stiftelsene og brukere av våre tjenester vil få nytte av at disse to stiftelsene nå finner sammen, sier direktør Johnny Thorsen i Stiftelsen Diakonova i en pressemelding.

Begge driver sykehus og sykepleierutdanning

Haraldsplass Diakonale Stiftelse og Stiftelsen Diakonova er begge medeiere i VID vitenskapelige høgskole og Fagskolen Diakonova.

Stiftelsen Diakonova eier også 50 prosent av Norges største private sykehus, Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo. Den eier Grefsenhjemmet sykehjem og arbeider for å utvikle diakonal utdanning og praksis.

Haraldsplass Diakonale Stiftelse driver virksomheter innenfor sykehus, høgskole, barnevern, eldreomsorg, psykiatri og samtale. Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen har rundt 900 ansatte, og drives av stiftelsen med nesten samme navn.

Den sammenslåtte stiftelsen vil ha sitt hovedkontor i Bergen.

Artikkelen er oppdatert 24.2., faktafeil om Diakonova er rettet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse