fbpx 20 sykepleiere har sagt opp ved Kristiansund sykehus på ett år Hopp til hovedinnhold

20 sykepleiere har sagt opp ved Kristiansund sykehus på ett år

Bilde av innganen på Kristiansund sykehus

Sykepleierne på Kristiansund sykehus mener det må en bonusordning til for å motiverer sykepleiere til å bli i jobben, etter at 20 sykepleiere har sagt opp på ett år.

Seks nye har blitt ansatt det siste året, men halvparten av disse har også sluttet.

– De ansatte sier at de ikke klarer å ha ett liv utenfor jobb. De kjenner på det konstante ansvaret for så mange pasienter, sier Anette Olsen, plasstillitsvalgt på medisinsk sengepost i Kristiansund til NRK, som skrev om saken først.

Tidens Krav [bak betalingsmur] skriver at medisinsk sengepost hadde over hundre prosent belegg i hele 2022.

– Det er nok sånn det kommer til å bli innenfor det medisinske område, fordi det er et økende antall eldre multisyke som vil trenge helsetjenester, sier klinikksjef Britt Rakvåg Roald til Tidens Krav.

Fått hjelp av helsefagarbeidere

Ifølge plasstillitsvalgt Anette Olsen har sykehuset fått tak i fire helsefagarbeidere og tre assistenter for å avlaste sykepleierne på sengeposten. 

Det er 30 sengeplasser på medisinsk sengepost i Kristiansund, men de har plass til 35.

Olsen forteller at de som slutter mener arbeidsbelastningen er for stor og at ledelsen ikke tar dem på alvor. Belastningen forklares med at de har mange utskrivningsklare som kommunene ikke klarer å ta imot.

– Det vil til slutt gå utover pasientsikkerheten, uttaler Olsen til NRK.

Sa nei til bonusordning

Ledelsen har sagt nei til en bonusordning.

Det er to år til et felles sykehus på Hjelset utenfor Molde blir nytt hovedsykehus for Molde og Kristiansund.

Hovedtillitsvalgt ved sykehuset i Kristiansund, Kari-Anne Thygesen, sier til NRK at de savner tiltak for å rekruttere.

– Vi føler ikke at det er gjort noe som helst, sier hun til NRK.

Helseforetaket mener at det er feil. De har blant annet innført utdanningsstipender, nytt utstyr og innført en lokal ledelse.

– Skal jo klare å ha gode sengeposter

Monicha Strand Isaksen, avdelingssjef for medisin og døgnopphold på Kristiansund sykehus sier til Tidens Krav [bak betalingsmur]:

– Det er jo bekymringsfullt at så mange som 20 sykepleiere slutter i løpet av ett år. Men vi har jo satt i gang tiltak av forskjellige slag, fordi vi bare må erkjenne at vi ikke klarer å få tak i nok sykepleiere. Vi ser på om helsefagarbeidere kan gjøre flere oppgaver, vi ansetter flere assistenter som kan gjøre noe – men vi trenger flere sykepleiere også.

– Samtidig ser vi hele tiden på andre måter å gjøre ting på, vi skal jo klare å ha gode sengeposter i Kristiansund frem til vi flytter sammen i akuttsykehuset på Hjelset, og ikke minst få med oss alle ansatte ved begge sykehusene videre etter det, sier Isaksen til Tidens Krav.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse