fbpx Norge er med i internasjonal studie om covid-19 Hopp til hovedinnhold

Norge er med i internasjonal studie om covid-19

Illustrasjon av korona-viruset. Foto: Mostphotos

Det gis 1000 behandlinger av covid-19-legemiddelet paxlovid til norsk deltakelse i den internasjonale PANORAMIC-studien.

Studien skal gjennomføres av Universitetet i Bergen. Målet er å få mer kunnskap om bruken av covid-19-legemiddelet hos vaksinerte pasienter tidlig i sykdomsforløpet, melder regjeringen i en pressemelding.

– Regjeringen jobber for å legge til rette for at flere kliniske studier skal gjennomføres i Norge. Jeg er glad for at vi kan bidra til gjennomføringen av en viktig studie, som kan komme både pasienter i Norge og resten av verden til gode, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding.

Studien er finansiert av Norges forskningsråd og Program for klinisk behandlingsforskning i spesialisthelsetjenesten (KLINBEFORSK).

0 Kommentarer

Annonse
Annonse