fbpx Nytt kompetansemiljø til Levanger: – Dette har vi jobbet for i 25 år Hopp til hovedinnhold

Nytt kompetansemiljø til Levanger: – Dette har vi jobbet for i 25 år

Kjerkol i Levanger

– Dette er en stor dag, sa en beveget Ann Karin Swang da det fredag ettermiddag ble kunngjort at et nasjonalt kompetansemiljø for helsestasjon- og skolehelsetjenesten skal etableres i Levanger.

– Vi har jobbet for dette i 25 år, sa Swang. Hun er leder for faggruppen for helsesykepleiere i NSF, og var invitert som en av hedersgjestene da helseminister Ingvild Kjerkol og forsvarsminister Bjørn Arild Gram i ettermiddag avslørte nyheten i Levanger.

– Denne regjeringen er opptatt av folkehelse og vi er opptatt av å forebygge og tidlig innsats. Da trenger vi kunnskapsbasert praksis innenfor disse tjenestene. Derfor bevilger vi penger til et slikt miljø og det er gode grunner til at det skal ligge i Levanger, sa helseminister Ingvild Kjerkol.

– Gjennomslag

Miljøet plasseres under Folkehelseinstituttet (FHI).

– NSF har i lang tid jobbet for et kompetansemiljø for helsestasjon og skolehelsetjenesten. Det er etterlengtet å få mer forskning og utvikling på feltet. Landsgruppen av helsesykepleiere har sammen med andre krefter i NSF kjempet for et kompetansemiljø helt siden 2008. Så dette er et viktig gjennomslag, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i en pressemelding.

– Meget godt samarbeid

– Det øremerkede tilskuddet til helsestasjons- og skolehelsetjenesten er foreslått styrket med 45 millioner kroner. Ekstra gledelig for oss er det at det også ble satt av 15 millioner til et nasjonalt tverrfaglig kompetansemiljø for helsestasjons- og skolehelsetjenesten, forteller Swang. Jordmorforbundet i NSF har også ivret for å få dette på plass.

I dag ble det altså avslørt hvor kompetansemiljøet skal ligge og hvor det skal ligge under.

– Som vi har anbefalt hele veien så forankres kompetansemiljøet i Folkehelseinstituttet (FHI). Jeg er veldig glad for at miljøet plasseres under FHI, som vi har et meget godt samarbeid med. I tillegg kan vi med lokalisering i Levanger lettere samhandle med fagmiljøer som HUNT og NTNU, avsluttet Swang fornøyd.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse