fbpx Tar opp pensjonistlønn for helsepersonell med arbeidsministeren Hopp til hovedinnhold
Tone Trøen (H) om koronavaksinering i høst:

Tar opp pensjonistlønn for helsepersonell med arbeidsministeren

Bildet viser ferdig opptrukne koronavaksiner som ligger i et pussbekken.

Tone Wilhelmsen Trøen (H) spør om regjeringen har planer om å utvide unntaksordningen for pensjonert helsepersonell som bidrar i vaksinering mot covid-19.  

Pensjonert helsepersonell har bidratt i stort monn for å få unna covid-19-vaksineringen.

En ordning med unntaksregler har sikret at de har kunnet jobbe i helsetjenesten uten at det har gått utover pensjonen.

31. august går denne avtalen ut.

Nå har Tone Trøen (H), stortingspolitiker og leder i helsekomiteen på Stortinget, sendt et skriftlig spørsmål til arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) med spørsmål om ordningen skal forlenges.

«Ordningen har blitt forlenget tidligere, men utløper nå 31.8.2022. Vil statsråden nå forlenge ordningen, for eksempel frem til 31.12.22, slik at den store ressursen av pensjonert helsepersonell fortsatt kan bidra ved vaksinering mot covid-19?», lyder spørsmålet som er sendt til statsråden.

Viser til uforutsigbar høst

I begrunnelsen for spørsmålet viser Trøen til at regjeringen i begynnelsen av august ga kommunene beskjed om at vaksinasjon av gruppen fra 65 til og med 74 år starter så snart kommunene har kapasitet til å tilby dette, med senest oppstart 1. oktober 2022. Kommunene ble også bedt om å planlegge for å kunne tilby ny oppfriskningsdose til personer mellom 18–64 år med underliggende sykdommer, legger hun til.

Trøen skriver:

«Alle partier på Stortinget var i juni enige om at midlertidige unntaksregler ikke skal vare lenger enn nødvendig. Men med nye krav til kommunene knyttet til vaksinering og vissheten om at dette er en viktig del av vår samlede beredskap mot økt koronasmitte og sykdom, må det stilles spørsmålstegn om det er klokt på nåværende tidspunkt å avvikle ordningen.»

0 Kommentarer

Annonse
Annonse