fbpx Gir spesialsykepleiere 650.000 i lønn Hopp til hovedinnhold

Gir spesialsykepleiere 650.000 i lønn

– Dette er en kommune som går foran, og viser verdien av partssamarbeid med tillitsvalgte og arbeidsgiver, sier forbundslederen i NSF.

Det er den lille kommunen Siljan i Vestfold og Telemark som nå tilbyr spesialsykepleierne i kommunen høyere lønn fra 1. september i år.

Kjell Abraham Sølverød (SP) er Siljans ordfører.

– Det er en helt ny situasjon for oss, jeg ble overrasket, sier han på telefon til Sykepleien.

– Vi har hatt liknende bemanningsproblemer med leger, men det har vi fått en fin løsning på.

Trasig på sykehjemmet 

– Hva var den utløsende årsaken til at dere velger å sette opp lønnen for spesialsykepleierne?

– Det var en trasig sommer på sykehjemmet i kommunen – sykdom og ansatte som sluttet og begynte i nabokommunen skapte problemer for oss, sier ordføreren.

– Alternativet til å sette opp lønnen er å bruke bemanningsbyråer og vi vet alle hva det koster. Men vi er avhengig av å kombinerer dette i en periode. Så det blir litt begge deler.

Første gang med bemanningsbyrå

– Vi er en liten kommune og vi har stort behov for den kompetansen spesialsykepleierne har, sier kommunalsjef for HR i Siljan kommune, Aina M. Bergdahl, på telefon.

– Hvor mange spesialsykepleiere jobber det i kommunen?

– Vi har fire stykker, lønnsnivået vi nå tilbyr er basert på Spekter-avtalen som skal gjelde fra 2024. Vi innfører dette nå. De som får 650 000 har jobbet over 20 år i kommunen.

Øker lønnen til vanlige sykepleiere

– Også vanlige sykepleiere får høyere lønn fra 1. september for å rekruttere og beholde dem. Vi har stort sett forholdt oss til garantilønn for sykepleiere, forteller Bergdahl.

Hun forteller at det er første gang de har hatt sykepleiere fra bemanningsbyråer i jobb i kommunen, de starter 1. september. 

Jubel i NSF

– 650 000 for spesialsykepleiere er et viktig mål for NSF i denne landsmøteperioden, og vi er glade for å nå målet allerede fremforhandlet i Spekter (sykehus). Og nå at kommuner som Siljan går foran for å rekruttere og beholde livsnødvendig sykepleierkompetanse, sier Lill Sverresdatter Larsen, forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund.

– Heia Tobias Ruud, som tillitsvalgt i kommunen og gratulerer til Siljan kommune med viktig steg for å sikre befolkningen helsetjenestetilbud med kvalitet, sier Larsen.

Sykepleien har forsøkt å få kontakt med NSF-tillitsvalgt Tobias Ruud.

Fakta
Siljan kommune
  • Kommune i Vestfold og Telemark fylke.
  • 2 349 innbyggere (2022).
  • Grenser til Larvik, Kongsberg, Skien og Porsgrunn.
  • Ordfører fra Senterpartiet

Endret til KS-tall i tabellen kl 19.20.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse