Dobbeltdrapet på Otta: Siktede mistet psykiatritilbud
Mannen som er siktet for dobbeltdrapet på Otta, var innlagt på en nå nedlagt psykiatrisk avdeling i bygda, bekrefter hans forsvarer.
Den siktedes forsvarer, Anders Bjørnsen, har tidligere bekreftet at mannen har en langvarig historikk med psykisk helsevesen. Nå bekrefter han overfor NRK at hans klient var innlagt på Bredebygden psykiatriske sykehus, en nå nedlagt institusjon i Otta.
– Mye av grunnen til at han kom til Otta, var nok behandlingen på Bredebygden, sier Bjørnsen til NRK.
Om det at Bredebygden psykiatriske sykehus ble nedlagt, mener forsvareren:
– Sett utenfra kan det umulig ha vært positivt for ham at det ble nedlagt, sier Bjørnsen til NRK.
Det var VG som først meldte om saken. I denne artikkelen på vg.no fredag 5.8. kommer det frem at institusjonen hadde et behandlingsmiljø som blant annet spesialiserte seg på psykoselidelser.
Psykiatrisk sykepleier Lene Skaugen forteller til VG at det var store protester da sykehuset ble vedtatt nedlagt i 2018. I 2020 stengte institusjonen.
– Det var mange kritiske og fortvilede stemmer da det skulle legges ned. Samtidig er dette en pasientgruppe som ikke har de sterkeste stemmene selv, sier Skaugen, som var tillitsvalgt ved institusjonen, til VG.
Skaugen var engasjert i protestene mot nedleggingen, og skrev blant annet dette innlegget i Gudbrandsdølen Dagningen høsten 2020, da nedleggelsen var et faktum: Nå har stemmene stilnet. Ansatte har resignert, det samme har garantert pasienter og pårørende
Institusjon tok i hovedsak imot pasienter fra Nord-Gudbrandsdalen, som omfatter kommunene Lesja, Dovre, Sel, Nord-Fron, Skjåk, Lom og Vågå. Nå satser kommunene på behandling på dagtid og hjemmebesøk, ifølge VG.
PROTESTERTE: Psykiatrisk sykepleier Lene Skaugen engasjerte seg i kampen mot nedleggelse av den psykiatriske institusjonen. Foto: Bjørn Brandt, Gudbrandsdølen Dagningen
0 Kommentarer