fbpx AP: President Joe Biden skal legge frem abort-plan Hopp til hovedinnhold

AP: President Joe Biden skal legge frem abort-plan

Joe Biden på talerstol

USAs president ventes fredag å legge frem en plan for å sikre amerikanske kvinners rett til abort, etter at den føderale abortretten nå er historie.

Det er ventet at USAs president Joe Biden fredag vil iverksette konkrete tiltak for å beskytte abortretten til amerikanske kvinner. Dette ifølge tre personer som er tett på saken, skriver nyhetsbyrået AP.

Nå er det opp til delstatene

Biden er under press fra det demokratiske partiet om å gjøre mer, etter at Høyesterett fjernet den føderale retten til abort i en historisk kjennelse 25. juni. Nå er det er opp til delstatene om abort skal være lov eller ikke. Selv når kvinner reiser til stater der abort er lovlig for å gjennomføre prosedyren, kan de risikere å bli stilt for retten i hjemstaten der abort er forbudt.

Fredag er det ventet at Biden vil snakke om nettopp det å beskytte retten kvinner har til søke helsetjenester knyttet til graviditet, svangerskap og abort, ifølge kildene.

Vil komme med konkrete instruksjoner

Det er ventet at presidenten vil legge frem en plan som skal gjøre det vanskeligere å straffeforfølge kvinner som søker abort i andre stater, eller kjøper abortpiller i stater der all abort er ulovlig. Ifølge kildene nyhetsbyrået har snakket med, vil Biden komme med konkrete instruksjoner til helse- og justisdepartementet om å jobbe mot slik straffeforfølging.

Presidenten vil også gi helsepersonell og de som jobber i forsikringsselskaper mer kunnskap om når de er pålagt å dele sensitiv pasientinformasjon. Det er ventet at Biden vil ta grep for å sikre anonymiteten til kvinner som søker abort i USA.

0 Kommentarer

Submitted comments are quality assured before publication. Quality assurance takes place during regular working hours.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse