fbpx 92 000 pasienter har ikke møtt til behandling i Helse Sør-Øst Hopp til hovedinnhold

92 000 pasienter har ikke møtt til behandling i Helse Sør-Øst

HVOR ER PASIENTEN? I Helse Sør-Øst har Lovisenberg sykehus i Oslo den høyeste andelen av pasienter som ikke møter opp til avtalt time. Illustrasjon: NTB/Mostphotos

Så langt i år har fire prosent av alle som er innkalt til behandling i Helse Sør-Øst unnlatt å møte opp. Det utgjør over 92 000 pasienter.

– Hvis sykehusene skal klare å ta igjen den behandlingen som ble utsatt under pandemien, er det viktig at pasientene kommer til avtalt time, sier administrerende direktør Terje Rootwelt i Helse Sør-Øst.

Av sykehusene i Helse Sør-Øst har Betanien hospital i Skien den laveste andelen av pasienter som ikke møter opp, med 1,6 prosent. Høyest er andelen ved Lovisenberg sykehus i Oslo, med hele 7,3 prosent.

Se oversikten over alle helseforetakene og sykehusene i Helse Sør-Øst i tabellen nederst i saken.

– Møt opp eller si fra i god tid

Nå ber helseforetaket pasientene møte til avtalt time.

– Vi er klar over at det ikke alltid passer med en oppsatt time, men hvis man absolutt må bytte, er det avgjørende at pasientene sier fra i god tid. Da kan sykehusene innkalle andre pasienter som trenger behandling, sier Helse Sør-Øst-direktøren.

Helse Sør-Øst er landets største regionale helseforetak og står for tjenester til over 3 millioner mennesker.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.