fbpx Sykepleiere fikk Barnekreftforeningens ærespris for arbeid med kreftsyke barn og unge Hopp til hovedinnhold

Sykepleiere fikk ærespris for arbeid med kreftsyke barn og unge

I helgen delte Barnekreftforeningen ut årets ærespris for 2022 til alle sykepleiere som jobber med barn og unge med kreft.

Leder for Barnekreftforeningen trakk frem sykepleiernes mange oppgaver.

Det er de som har mest kontakt med pasientene og familiene helt fra innleggelse ved mistanke om alvorlig sykdom, og gjennom hele behandlingstiden.

– De er nøkkelpersoner i det psykososiale støttearbeidet, har kontakt med nettverket i kommunen og er også noen ganger den som gir informasjon til barnehager og skoler, sier Trine Nicolaysen, daglig leder i Barnekreftforeningen.

Til alle sykepleiere

Sju sykepleiere fra de fire største regionale sykehusene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø var til stede på utdelingen ved Barnekreftforeningens landsmøte på Hellerudsletta like ved Lillestrøm i helgen.

Nicolaysen sa at noe av det viktigste for alle mennesker er det å bli møtt med respekt og bli lyttet til.

– Som sykepleier i en aktiv sykehusavdeling, forventes det at objektiv kunnskap med evne til nærhet og omsorg, kombineres, sa Nicolaysen ifølge en pressemelding fra Barnkreftforeningen.

Uvurderlig kunnskap

Flere av sykepleierne som jobber med barn og unge med kreft, har vært i avdelingen i hele sin yrkeskarriere og har opparbeidet seg uvurderlig kunnskap og erfaring.

– Det å kunne videreformidle og lære opp nye sykepleiere er også en viktig del av sykepleierens rolle og arbeidsoppgaver, sier Nicolaysen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse