fbpx FHI: Personer over 80 år kan ta ny oppfriskningsdose Hopp til hovedinnhold

FHI: Personer over 80 år kan ta ny oppfriskningsdose

Bildet viser sykepleier som trekker opp koronavaksine.
BØR HA OPPFRISKNING: Det er fortsatt mange med alvorlig svekket immunforsvar som ikke har tatt oppfriskningsdose i tillegg til tre vaksinedoser, ifølge FHI. Foto: Erik M. Sundt

FHI ber om at de med svekket immunforsvar som er over 80 år, får en 4. dose med koronavaksine. De andre over 80 kan tilbys en ny oppfriskningsdose.

Det åpnes nå for at de som er 80 år eller eldre, kan ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI).

Friske personer over 18 år har i dag tilbud om en oppfriskningsdose etter tredje koronavaksine. Nå åpnes det altså for at de over 80 skal få en andre oppfriskningsdose.

Det er ikke grunnlag for å gi en fjerde dose til alle over 80 år, men dette kan vurderes av den enkelte, opplyser Folkehelseinstituttet.

– Ettersom tilbud om vaksine til personer 80 år og eldre ikke er en generell anbefaling, er det ikke behov for at kommunene aktivt kaller inn til vaksinasjon, skriver de.

Den oppdaterte vurderingen er i tråd med det europeiske smittevernbyrået (ECDC) og det europeiske legemiddelkontorets (EMA) vurderinger.

Ber om 4. dose for noen

Samtidig ber FHI om at flere med svekket immunforsvar tar en fjerde dose. Personene i denne gruppen anbefales grunnvaksinasjon med tre doser, samt en oppfriskningsdose etter tre måneder.

– Vi ser at oppslutning om de tre første dosene har vært svært god, men det er fortsatt mange med alvorlig svekket immunforsvar som ikke har tatt oppfriskningsdose i tillegg. Vi ønsker at flere følger anbefalingen for å få økt beskyttelse, sier assisterende direktør Geir Bukholm i FHI.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.