fbpx Ukrainske flyktninger med kreft får hjelp i Norge Hopp til hovedinnhold

Ukrainske flyktninger med kreft får hjelp i Norge

Ukrainske flyktninger

Kreftforeningens rådgivningstjeneste bistår nå pasienter, pårørende og helsepersonell for å løse utfordringen for kreftsyke flyktninger.

Kreftforeningen følger flyktningsituasjonen tett. De har etablert et tverrfaglig Ukraina-team og er klare for å bistå der det er bruk for dem.

Det forteller generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen på e-post via kommunikasjonsavdelingen til Sykepleien.

Britiske myndigheter har hentet 21 kreftsyke barn til Storbritannia med fly, ifølge NTB.

Barna ble hentet sammen med pleierne sine og får ifølge helseminister Sajid Javid livreddende behandling gjennom det statlige helsevesenet National Health Service.

Vil veilede om helsehjelp

Sykepleien lurer på hva Kreftforeningen i Norge kan tilby.

– I første omgang kan vi tilby veiledning i hvordan de skal gå frem for å få helsehjelp, og for å kunne fortsette sin kreftbehandling med minst mulig forsinkelse. Vi er klare for å tilby andre tjenester på sikt, som for eksempel følgetjeneste, skriver Ingrid Stenstadvold Ross i e-posten.

Informasjon på ukrainsk

Kreftforeningen har på sine nettsider publisert en artikkel med informasjon på norsk og engelsk, og med lenke videre til norske myndighetssider. Der står teksten på ukrainsk.

De oppfordrer flyktninger snarest etter ankomst å registrere seg. Man trenger et personnummer for utlendinger, et såkalt D-nummer, for å få tilgang til helsehjelp.

Kreftforeningen samarbeider tett med Oslo universitetssykehus og relevante etater og departementer.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse