fbpx Ingen støtte fra Fagforbundet til Unios lønnskrav Hopp til hovedinnhold

Ingen støtte fra Fagforbundet til Unios lønnskrav

Bildet viser Mette Nord.

Unio har tidligere varslet at de vil kreve mer lønn til både sykepleiere og lærere i årets lønnsoppgjør. Men kravet møter ikke gehør hos Fagforbundet.

Lederen av LOs største forbund nekter nemlig å være med på et ekstra lønnsløft for sykepleiere og lærere, skriver Dagbladet.

– Helt uaktuelt

– Vi hører at det snakkes om lønnskrav på 100 000 kroner eller 10 prosent lønnsvekst. Da blir det bare smuler igjen til oss andre. Det er helt uaktuelt, sier leder Mette Nord i Fagforbundet.

Hun mener at verken koronapandemien eller lønnsutviklingen de siste årene holder som argumenter for å gi lærere og sykepleiere et ekstra lønnsløft i år, slik Unio (hovedorganisasjonen for blant andre sykepleiere og lærere) har varslet at de vil kreve.

– Sykepleiere og lærere har ikke stått alene i koronapandemiens fremste rekke. På sykehus trengs både renholdere, portører, helsesekretærer, helsefagarbeidere og mange andre yrkesgrupper. Hele laget må få en økning, sier Nord.

Avviser at Unio har stilt krav

Unio-leder Ragnhild Lied avviser at Unio skal ha stilt krav om 100 000 kroner eller 10 prosent lønnsvekst, men krever høyere ramme i offentlig sektor i år.

– Vi har ikke utarbeidet våre konkrete krav ennå. Det vi har tatt til orde for er en høyere ramme og et lønnsløft for offentlig sektor fordi privat sektor har bevilget seg høyere lønninger enn det deres egne tall og vurderingers skulle tilsi, sier hun.

– Dermed er det et stort etterslep på lønn i hele offentlig sektor. Slik kan vi ikke ha det, sier hun.

Ifølge Dagbladet har sykepleiere, lærere og andre offentlig ansatte tapt opp mot fire milliarder kroner i lønnsvekst under pandemien.

Avfeid av Fellesforbundet

I forrige uke forsøkte Unio å få Fellesforbundet og LO med på å prioritere offentlig ansatte i årets lønnsoppgjør.

Det falt ikke i god jord.

Til TV 2 sa Fellesforbundets leder Jørn Eggum at Unio bare kunne glemme.

– Unio får stille seg i kø, og når de forhandler får de gjøre sin prioritering innenfor rammen. For det gjør vi i frontfaget, sa Eggum til TV 2.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse