fbpx Støre vil gjennomgå ressursbruken i sykehusene Hopp til hovedinnhold

Støre vil gjennomgå ressursbruken i sykehusene

Helseminister Jonas Gahr Støre.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener få norske intensivplasser viser at noe kan være galt med styringen av helsevesenet.

Ifølge pandemiplanen skulle sykehusene klare 4500 innlagte, 1200 av disse på intensivbehandling. Nå må Norge delvis stenge ned med 363 innlagte.

Men Støre forsikrer i et intervju med Dagens Næringsliv at helsevesenet kan klare over tusen intensivpasienter samtidig.

– Men det vil være en ekstremsituasjon hvor nesten alt annet må vike. Dit ønsker vi ikke å komme. Hvis vi nå skulle oppleve en ytterlige sterk vekst i innleggelser, er sykehusene i stand til å svare på det. Men det er ikke et varig svar, sier Støre.

– Det er ingen land som har så mange ansatte i helsevesenet per innbygger, og sykehusene har tross alt hatt flere ressurser enn i de fleste andre land. Kan det være et ledelsesproblem i sykehusene?

– Det er et godt spørsmål. Nå må vi håndtere den situasjonen vi står i og sørge for at den blir håndtert fra uke til uke, men så må vi sette oss ned og gå inn i spørsmålet: Brukes ressursene riktig i stort?

Norge: Rekordmange smittet siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 6.003 koronasmittede personer i Norge, det høyeste tallet noen gang under pandemien.

Det er registrert 1.100 koronatilfeller i Oslo det siste døgnet, 106 færre enn dagen før og 37 færre enn samme dag i forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 994 smittede per dag, rekorden er på 1206 smittede.

Tyskland: Advarer om vaksinemange

Tysklands helseminister Karl Lauterbach advarer om at landet står overfor mangel på koronavaksiner fra nyttår.

– Vi får vaksinemangel i første kvartal, sa Lauterbach til kringkasteren ARD tirsdag. Han sa at han allerede er i gang med å finne ut hvordan landet kan få nok vaksinedoser.

69,7 prosent av befolkningen er fullvaksinert. Tyskland har satt i gang en stor kampanje for å sette 30 millioner flere doser innen nyttår for å kunne øke vaksinasjonsandelen, og for å gi dose nummer tre til innbyggere som er fullvaksinert.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse