fbpx Helsesykepleier frykter en ny nedstengning Hopp til hovedinnhold

Helsesykepleier frykter en ny nedstengning

Ida Bjørnstad er helsesykepleier på Nøtterøy.

– Må man, så må man – men spar stengte skoler helt til sist, er helsesykepleier Ida Bjørnstads bønn før nye koronatiltak.

– En litt forlenget juleferie tror jeg vil gå greit for de fleste. Men om elevene møter langvarig stengte skoler og undervisning på Teams etter nyttår, er jeg temmelig sikker på at vi vil se mer psykisk uhelse blant unge som et resultat.

Det sier Ida Bjørnstad, helsesykepleier ved Nøtterøy videregående skole. Hun frykter konsekvensene om det kommer en ny, langvarig nedstengning av skolene.

Sammen med kollega Alice Schlegel fortalte Bjørnstad før helgen til Tønsbergs Blad (TB) [bak betalingsmur] at antallet henvendelser har økt på denne høsten. 

– Eksploderte etter sommeren

Til avisen sier Ida Bjørnstad at mange av de som henvender seg sliter med depresjon, angst, ensomhet og spiseforstyrrelser.

– Det eksploderte etter sommeren, sier hun.

– Det er helt klart at vi nå begynner å se konsekvensene av koronapandemien i form av nedstengning og sosiale restriksjoner, sier Ida Bjørnstad til avisen.

Går i ett

– Nå har vi erfaring både med hvor vanskelig det var å få tak i elevene under pandemien og hvilke problemer de opplever i etterkant, sier Bjørnstad til Sykepleien.

– Det går i ett med elever som trenger å snakke med meg. Behovet har økt markant i høst. Nå har jeg for eksempel ikke mulighet til å ha drop in, slik jeg egentlig ønsker. Elevene må sette seg opp på liste med en til to ukers ventetid for samtale, sier hun.

Spesielt har hun merket seg at flere gutter enn tidligere enten oppsøker henne eller at hun blir involvert via foreldre eller andre.

– Sørg for at vi er rigget til å holde kontakt med de unge

Hun sier hun har forståelse for at det kan komme flere smitteverntiltak, og innser også at skolene kan måtte endre opplegg igjen. Men hun har en bønn:

– Spar stengte skoler helt til slutt. Og kommer vi dit, så sørg for at vi er rigget til å holde kontakten med ungdommene og at vi har et apparat til å ta imot dem som sliter etterpå, sier hun.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse