fbpx Støre setter sin lit til tredje vaksinedose Hopp til hovedinnhold

Støre setter sin lit til tredje vaksinedose

Helseminister Jonas Gahr Støre.
VIL IKKE STENGE NED: Støre vil ikke røpe hvilke tiltak som kommer, men sier at det viktigste er å sørge for at helsevesenet er opprustet og å hindre en ny nedstengning. Foto: Marit Fonn

Statsminister Jonas Gahr Støre varsler en offensiv for å øke vaksineringen med tredje vaksinedose. Det vil få ned innleggelsestallene på sykehusene, sier han.

– Hvis det er en rød tråd i budskapet mitt, så er det at vaksinering virker, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) da han gjestet nyhetsmorgen på NRK tirsdag morgen.

– Det kan få ned økningen vi har sett i innleggelser og gir god beskyttelse, sier han.

Ingen nedstengning

Klokken 10 skal Støre redegjøre for Stortinget om status og videre løp for regjeringens koronahåndtering. Et par timer senere, klokken 12, holder regjeringen pressekonferanse om nye koronatiltak.

Støre vil ikke røpe hvilke tiltak som kommer, men sier at det viktigste er å sørge for at helsevesenet er opprustet og å hindre en ny nedstengning. Til VG avkrefter Støre at det kommer en ny nedstengning nå.

– Det kan vi få til med en kraftfull gjennomføring av tredje dose av vaksinene, sier Støre.

Avfeier brede tiltak

Høyre har den siste tiden kritisert regjeringen for å være for passiv i koronahåndteringen. Samtidig har flere ordførere bedt om strengere nasjonale tiltak.

Støre mener på sin side at det viktigste er å sette kommunene i stand til å innføre lokale tiltak.

– Brede tiltak for kommuner med veldig forskjellig smittesituasjon, er lite klokt, sier Støre.

– Jeg skjønner at folk er urolige når de ser at smitten øker. Men situasjonen er veldig annerledes enn for ett år siden, da det var smitte og ikke beskyttelse, sier han.

Følger med på omikron

Støre forteller at regjeringen følger nøye med på den nye virusvarianten, omikron.

– Vi må ha tiltak mot den. Det jobber vi med time for time for å beskytte oss slik at vi kan hindre og begrense spredningen hvis den kommer til Norge, sier Støre.

Helsemyndighetene mener det bare er et tidsspørsmål før koronavarianten omikron blir bekreftet også her i landet.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.