fbpx Støre: – Føler med de som jobber i sykehusene Hopp til hovedinnhold

Støre: – Føler med de som jobber i sykehusene

– Jeg føler med de som jobber i sykehusene som opplever stort press, men de rapportene vi får er at dette blir håndtert. Dette følges fra dag til dag og time til time, sier statsminister Jonas Ghar Støre til NTB.

Statsminister Jonas Gahr Støre sier regjeringen følger situasjonen og rådene de får.

– Hovedstrategien nå er å støtte kommunene som gjør tiltak mot lokal smitte. Det mener helsefagsmyndighetene er det mest treffsikre nå. Men vi kan ikke utelukke å ta nasjonale grep hvis det blir nødvendig og det blir anbefalt.

Det siste døgnet er det registrert 1626 koronasmittede i Norge. Samtidig var 167 koronapasienter tirsdag innlagt på norske sykehus.

Seks av ti holder seg hjemme

Espen Nakstad assisterende direktør i Helsedirektoratet, sier det er viktig at vi følger de rådene som er gitt, for at vi ikke skal havne i en situasjon der det må komme nasjonale tiltak igjen. Han trekker frem en undersøkelse som viser at seks av ti holder seg hjemme når de er syke.

– Det betyr at fire av ti ikke gjør det, og det er litt for mange. Klarer vi å teste oss når vi får symptomer og sier fra til dem vi har vært i kontakt med, kan det kanskje alene være nok til å få smittetrenden til å gå ned.

Med stigende smitte- og innleggelsestall, samtidig som det trolig kommer en influensasesong ved nyttårstider, er dette en trend som må snus, dersom vi skal kunne leve som normalt.

Vurderer nasjonale tiltak

– Hvis vi ikke får snudd den trenden, og presset på helsetjenesten blir så stort at det ikke går uten store konsekvenser, så må vi innføre nasjonale råd og kanskje nasjonale tiltak, sier Nakstad.

Smittesituasjonen landet rundt

Kommuneledelsen i Elverum vurderer tiltak mot økende smitte i kommunen. Onsdag var 51 personer i kommunen registrert smittet.

Smittetrenden i Elverum har vært stigende over tid, med utbrudd på barneskoler, sykehjem og sykehuset, skriver Østlendingen.

Onsdag var 51 personer i kommunen i isolasjon med påvist smitte.

Tromsø med ny rekord

Det er registrert 94 nye koronatilfeller i Tromsø det siste døgnet, 16 flere enn dagen før. Dette er andre dag på rad med smitterekord.

328 personer er isolert som følge av covid-19, opplyser kommunen.

Anbefaler munnbind i Trondheim

Det er registrert 218 nye koronasmittede i Trondheim det siste døgnet. Aldri før har så mange blitt registrert smittet på et døgn i kommunen.

138 av de nye smittede er under 20 år. 46 av disse er under 10 år, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding.

Tirsdag gikk kommunen ut med en anbefaling om bruk av munnbind på offentlige steder der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand.

Besøk sykehuset minst mulig

Helse Fonna ber folk besøke helseforetakets sykehus minst mulig som følge av den økende koronasmitten og det økende tallet på pasienter.

I en pressemelding skriver de at det de siste to ukene har vært en stor økning i tallet på smittede personer i Helse Fonna-regionen, noe som også merkes på sykehusene.

Oslo har ikke vurdert tiltak ennå

318 nye smittede er 102 flere enn samme dag i forrige uke. De siste to ukene er det i snitt blitt registrert 184 smittede per dag i Oslo.

Samtidig med stigende smittetall florerer RS-virus, og influensasesongen er på vei. Det er ikke vurdert å innføre tiltak i hovedstaden ennå, men det kan bli aktuelt, sier helsebyråd Robert Steen (Ap) til NRK.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse