fbpx Helsedirektoratet: Fare for at kapasiteten overskrides innen få uker Hopp til hovedinnhold

Helsedirektoratet: Fare for at kapasiteten overskrides innen få uker

Bildet viser sykepleier med oksygenflaske på vei inn til en lungepasient på Ahus.

Dersom smitteutviklingen ikke snus raskt med effektive tiltak nå, vil kapasiteten i helsevesenet overskrides innen få uker, mener Helsedirektoratet.

Mer inngripende tiltak vil komme om kort tid dersom tiltakspakkene som innføres nå ikke er tilstrekkelige, skriver direktoratet i et brev til landets kommuner.

– De siste ukene har det vært raskt økende smittespredning i Norge. Flere kommuner og helseforetak er allerede i en presset situasjon. FHIs framskrivinger tyder på at det er fare for at kapasiteten i helse- og omsorgstjenesten vil overskrides innen få uker, dersom utviklingen ikke snus raskt med effektive tiltak, skriver Helsedirektoratet.

10 millioner selvtester på vei

– Kommuner med stigende smittetall bør nå raskt vurdere å innføre lokale forskrifter med målrettede tiltak. Råd og forskrifter bør samordnes i bo- og arbeidsmarkedsregioner der det er behov for det. Statsforvalter kan bidra til dette, skriver direktoratet.

Les også:UNN i Tromsø: – Intensiven er sprengt og helt på randen

Det opplyses videre at Helsedirektoratet per i dag har cirka 3 millioner selvtester og cirka 650.000 hurtigtester for bruk i helsetjenesten på nasjonalt beredskapslager.

– Det er igangsatt anskaffelser av ytterligere 10 millioner selvtester. Disse er forventet å være på lager i løpet av andre halvdel av desember.

184 koronasmittede pasienter

Torsdag var 184 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på fire pasienter fra dagen før.

26 av pasientene får respiratorbehandling, og 50 ligger på intensivavdeling.

Det er to flere på respirator og to færre på intensivavdeling enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt torsdag.

117 av koronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse Sør-Øst, 25 er innlagt i Helse Nord, 24 er innlagt i Helse Vest, og 18 er innlagt i Helse Midt-Norge.

35 av pasientene på intensivavdeling er innlagt hos Helse Sør-Øst, seks er innlagt hos Helse Nord, seks er innlagt hos Helse Vest, og tre er innlagt hos Helse Midt-Norge.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse