fbpx FHI: 500 koronasyke barn kan bli lagt inn på sykehus Hopp til hovedinnhold

FHI: 500 koronasyke barn kan bli lagt inn på sykehus

Spebarn i mors arm

500 koronasyke barn kan bli innlagt på sykehus, noe som er færre enn tallene for innlagte med RS-virus og influensa, ifølge et grovt estimat fra FHI.

I løpet av en vanlig vintersesong blir mellom 1000 og 2000 barn innlagt med RS-virus på sykehus, og rundt 500 influensasyke barn legges inn, sa avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) på pressekonferansen om koronasituasjonen onsdag 8. september.

Snart mindre trussel

FHI tror koronaviruset vil gå inn i en ny fase der det etter hvert ikke vil utgjøre en større trussel mot barn enn andre virus som sirkulerer.

Regnestykket fra FHI går ut på at det er om lag 725 000 barn under tolv år i Norge, og 0,4 prosent av norske koronasmittede barn har vært innlagt på sykehus.

Barn med covid-19 eller MISC som hoveddiagnose, utgjør omtrent 0,3 prosent.

– Hvis vi legger til grunn at vi har oppdaget cirka halvparten av smittede, så er vi nede på cirka 0,15 prosent som kan bli innlagt – veldig grovt estimert, sa Vold.

Sjelden, men alvorlig MISC

MISC er en sjelden og alvorlig komplikasjon, som er en betennelsestilstand som kan oppstå hos enkelte to til seks uker etter koronainfeksjon.

I Sykepleiens quiz kan du teste hvor mye du vet om MISC:

0 Kommentarer