fbpx Vil gi kommuneansatte gavekort for pandemiinnsats Hopp til hovedinnhold

Vil gi kommune­ansatte gavekort for pandemi­innsats

Frp-politiker Ulf Erik Knudsen
PÅSKJØNNELSE: Fremskrittspartiets Ulf Erik Knudsen mener gode ord ikke er nok for kommunens ansatte etter deres innsats under pandemien og vil gi dem et gavekort som en liten påskjønnelse.  Foto: Bård Gudim/Frp

Frp i Drammen foreslår å gi kommunens ansatte en påskjønnelse i form av gavekort for innsatsen under pandemien. Om alle ansatte får like mye, betyr det 383 kroner på hver.

– Dette er selvsagt ikke noen fullgod kompensasjon for alt de ansatte har vært gjennom, men er ment som en liten oppmerksomhet og påskjønnelse for innsatsen.

Det sier gruppeleder for Fremskrittspartiet i kommunestyret i Drammen, Ulf Erik Knudsen, til Sykepleien.

Under et kommunestyremøte mandag kveld foreslo han på vegne av partiet at det ble satt av penger, slik at alle kommunens ansatte kan få et gavekort for sin innsats under pandemien.

Flere politikere skrøt under møtet av pandemiinnsatsen, men Knudsen mente altså det ikke var nok, ifølge Drammens Tidende [for abonnenter], som først omtalte saken.

– Gode ord er vel og bra, men vi mener at kommunen må gjøre mer enn å takke med gode ord, sa Knudsen.

– Vi vil i forbindelse med morgendagens behandling av revidert budsjett fremme et forslag om at alle ansatte i Drammen kommune får et gavekort som takk for den gode jobben de har lagt ned.

383 kroner per person

Ifølge Drammens Tidende hadde kommunen ved årsskiftet 7837 ansatte.

I utgangspunktet foreslår Knudsen at det settes av tre millioner kroner. Om beløpet skal fordeles likt, innebærer forslaget dermed at hver ansatt vil få i underkant av 383 kroner.

– Om det blir tre eller fem millioner, får vi se på, men i en stor kommune som Drammen med et budsjett på rundt seks milliarder, bør det være mulig å finne penger til dette, mener Knudsen.

– Budsjettet har midler som er tiltenkt kurs, konferanser og ulike velferdstilbud, som det nok har vært underforbruk av under pandemien. Å finne pengene går på vilje.

Fikk konsertbilletter i 2019

Knudsen forteller at forslaget om gavekort først ble fremmet søndag, under partiets gruppemøte, av vararepresentant og sykepleier Tanja Vatnås.

– Er tanken at alle ansatte skal få like mye, alt fra toppledere til deltidsansatte og uavhengig av sektor?

– Vi innser at det har vært fryktelig høyt press på helsesektoren, og på skole. Men også kontoransatte med hjemmekontor har kjent konsekvensene av pandemien, påpeker Knudsen.

– Dette er jo som sagt ingen full kompensasjon, men en liten påskjønnelse. Og vi har gjort liknende ting tidligere, som da vi ga ansatte konsertbilletter i forbindelse med kommunesammenslåingen.

Knudsen viser med dette til at alle ansatte i Drammen fikk tilbud om billetter på Elvefestivalen i 2019, i forbindelse med at kommunen ble slått sammen med Nedre Eiker og Svelvik.

Kommunestyret i Drammen møtes klokken 17 tirsdag ettermiddag for å behandle en rekke saker. Møtet strømmes direkte på nett og kan følges her.

Fremskrittspartiets forslag om gavekort vil inngå i behandlingen av første tertialrapport, der politikerne og rådmannen kan justere budsjettet som ble vedtatt før nyttår.

Les også:

Det nye Mjøssykehuset skal ligge i Moelv

Bildet viser Bent Høie.
AVGJORT I DAG: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) satte tirsdag punktum for den årelange striden om plasseringen av det nye sykehuset på Innlandet. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Etter mange års strid er det nå klart at det nye hovedsykehuset i Innlandet skal ligge i Moelv i Ringsaker kommune. Hamar og Gjøvik mister sine sykehus.

Plasseringen av det nye Mjøssykehuset i Innlandet har vært et stridstema i mange år. Tirsdag kom helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) med fasiten: Det nye sykehuset skal bygges i Moelv i Ringsaker kommune.

Det ble bestemt på et foretaksmøte i Helse Sør-Øst tirsdag.

– Debatten og utredninger av struktur og lokalisering av sykehusene i Innlandet har pågått i snart to tiår. Jeg er veldig glad for at vi nå har kommet dit at foretaksmøtet kunne beslutte hvordan befolkningen i Innlandet skal få et godt og framtidsrettet spesialisthelsetjenestetilbud, sier Høie i en pressemelding.

Hamar og Gjøvik mister sykehus

Sykehuset i Lillehammer videreføres som et stort akuttsykehus, mens Elverum sykehus får dagkirurgi og skadepoliklinikk. I tillegg skal det etableres en luftambulansebase i Elverum.

Den nye sykehusstrukturen innebærer at de to største byene i fylket, Hamar og Gjøvik, mister sine sykehus, skriver NRK.

Beslutningen er i tråd med tidligere vedtak i Helse Sør-Øst, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

I mai i år gikk et delt styre i Helse Sør-Øst inn for et nytt hovedsykehus i Moelv. Året før konkluderte en prosjektgruppe nedsatt av helseforetaket med at sykehuset bør plasseres i Brumunddal. I 2017 vedtok Sykehuset Innlandet at de ønsket sykehuset plassert ved Mjøsbrua.

Utreder «null-pluss»-alternativ

Høie sier at han opplever bred støtte rundt den nye sykehusstrukturen i Innlandet.

– Selv om slike omfattende endringer sjelden møtes med støtte fra alle som berøres, vurderer jeg at strukturen og lokaliseringen vedtatt av Helse Sør-Øst RHF har bred støtte og gir best grunnlag for å utvikle en framtidsrettet spesialisthelsetjeneste for Sykehuset Innlandet HF, sier Høie i pressemeldingen.

Sykehusstrukturen går nå inn i en såkalt konseptfase, der planene finslipes ytterligere. Høie har sagt at et reelt alternativ til planene, et såkalt «null-pluss»-alternativ, skal utredes. Det innebærer at det nye sykehuset legges til Hamar.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.