fbpx Vil gi kommuneansatte gavekort for pandemiinnsats Hopp til hovedinnhold

Vil gi kommune­ansatte gavekort for pandemi­innsats

Frp-politiker Ulf Erik Knudsen

Frp i Drammen foreslår å gi kommunens ansatte en påskjønnelse i form av gavekort for innsatsen under pandemien. Om alle ansatte får like mye, betyr det 383 kroner på hver.

– Dette er selvsagt ikke noen fullgod kompensasjon for alt de ansatte har vært gjennom, men er ment som en liten oppmerksomhet og påskjønnelse for innsatsen.

Det sier gruppeleder for Fremskrittspartiet i kommunestyret i Drammen, Ulf Erik Knudsen, til Sykepleien.

Under et kommunestyremøte mandag kveld foreslo han på vegne av partiet at det ble satt av penger, slik at alle kommunens ansatte kan få et gavekort for sin innsats under pandemien.

Flere politikere skrøt under møtet av pandemiinnsatsen, men Knudsen mente altså det ikke var nok, ifølge Drammens Tidende [for abonnenter], som først omtalte saken.

– Gode ord er vel og bra, men vi mener at kommunen må gjøre mer enn å takke med gode ord, sa Knudsen.

– Vi vil i forbindelse med morgendagens behandling av revidert budsjett fremme et forslag om at alle ansatte i Drammen kommune får et gavekort som takk for den gode jobben de har lagt ned.

383 kroner per person

Ifølge Drammens Tidende hadde kommunen ved årsskiftet 7837 ansatte.

I utgangspunktet foreslår Knudsen at det settes av tre millioner kroner. Om beløpet skal fordeles likt, innebærer forslaget dermed at hver ansatt vil få i underkant av 383 kroner.

– Om det blir tre eller fem millioner, får vi se på, men i en stor kommune som Drammen med et budsjett på rundt seks milliarder, bør det være mulig å finne penger til dette, mener Knudsen.

– Budsjettet har midler som er tiltenkt kurs, konferanser og ulike velferdstilbud, som det nok har vært underforbruk av under pandemien. Å finne pengene går på vilje.

Fikk konsertbilletter i 2019

Knudsen forteller at forslaget om gavekort først ble fremmet søndag, under partiets gruppemøte, av vararepresentant og sykepleier Tanja Vatnås.

– Er tanken at alle ansatte skal få like mye, alt fra toppledere til deltidsansatte og uavhengig av sektor?

– Vi innser at det har vært fryktelig høyt press på helsesektoren, og på skole. Men også kontoransatte med hjemmekontor har kjent konsekvensene av pandemien, påpeker Knudsen.

– Dette er jo som sagt ingen full kompensasjon, men en liten påskjønnelse. Og vi har gjort liknende ting tidligere, som da vi ga ansatte konsertbilletter i forbindelse med kommunesammenslåingen.

Knudsen viser med dette til at alle ansatte i Drammen fikk tilbud om billetter på Elvefestivalen i 2019, i forbindelse med at kommunen ble slått sammen med Nedre Eiker og Svelvik.

Kommunestyret i Drammen møtes klokken 17 tirsdag ettermiddag for å behandle en rekke saker. Møtet strømmes direkte på nett og kan følges her.

Fremskrittspartiets forslag om gavekort vil inngå i behandlingen av første tertialrapport, der politikerne og rådmannen kan justere budsjettet som ble vedtatt før nyttår.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse