fbpx Dagens koronanyheter oppsummert Hopp til hovedinnhold

Dagens koronanyheter oppsummert

Bjørn Guldvog, direktør i Helsedirektoratet.
PRORITERER BARN OG UNGE: Guldvog sier at det er å forvente at de første gjenåpningene vil komme for barn og unge og arbeidslivet. Regjeringen har allerede sagt at disse vil prioriteres. Foto: WESTON, STIG

Første trinn i gjenåpningen av samfunnet kan komme i gang i slutten av mai, opplyser helsedirektør Bjørn Guldvog til VG.

– Med dagens smittesituasjon og den litt begrensede vaksineringen vi har nå, vil det være veldig vanskelig å åpne nå. Men jo lenger vi kommer ut i mai, jo flere vil være vaksinert, sier han til avisa.

Om samfunnet kan gjenåpnes vil dessuten blant annet avhenge av antallet koronapasienter på sykehus, samt smittesituasjonen.

Guldvog sier at det er å forvente at de første gjenåpningene vil komme for barn og unge og arbeidslivet. Regjeringen har allerede sagt at disse vil prioriteres.

Statsminister Erna Solberg skal presentere regjeringens gjenåpningsplan for Stortinget onsdag formiddag.

Flere koronasmittede i Fredrikstad vil ikke oppgi nærkontakter

De seneste dagene har koronasenteret i Fredrikstad opplevd at om lag ti smittede ikke vil oppgi sine nærkontakter. De kaller det en ny og uheldig utvikling.

– Vi har ikke sett dette før. Det har kun vært akkurat nå den siste uken, sier kommuneoverlege Lise Wangberg Storhaug til Fredriksstad Blad.

Hun presiserer at de fleste er flinke og samvittighetsfulle, og oppgir nærkontakter.

– Men det å ikke oppgi nærkontakter må ikke bli en trend, for da vil det få større betydning for smittespredningen.

Inntil videre er det mer uheldig at folk ikke oppgir nærkontakter, enn det er farlig for Fredrikstad-samfunnet, mener kommuneoverlegen.

Siste døgns tall og fakta

Her hjemme ble det registrert 574 koronasmittede siste døgn, mens i India ble hele 103.558 nye smittetilfeller registrert. Britiske flyselskaper ber om å få fly utenlands igjen, og i Portugal er koronarestriksjonene lettet på.

704.362 personer er vaksinert med første dose av koronavaksinen i Norge, viser FHIs statistikk mandag. 284.700 personer har fått andre dose.

295 koronasmittede pasienter var mandag innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på fire pasienter fra dagen før. 67 av pasientene får respiratorbehandling. Det er to flere enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt mandag.

Det siste døgnet er det registrert 574 koronasmittede i Norge . Det er 118 færre enn dagen før og 107 færre enn samme dag i forrige uke. I Oslo er 194 personer registrert koronasmittet.

Fire polakker som ikke holdt seg på rommet sitt på karantenehotellet i Sandefjord fikk natt til mandag forelegg på 13.000 kroner hver av politiet.

India registrerte mandag 103.558 nye smittetilfeller . Det er det høyeste daglige smittetallet som er registrert i landet, ifølge tall fra helsedepartementet.

Storbritannias ledende flyselskaper ber statsminister Boris Johnson om grønt lys til å fly internasjonalt igjen i løpet av de neste ukene.

Etter to måneder med strenge koronatiltak gjenåpnet Portugal museer, utendørskafeer og videregående skoler mandag. Landet hadde en stor smitteøkning etter juleferien, noe som medførte en nedstenging i midten av januar.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.