fbpx Kullosforgiftning hos ansatte – teststasjon i Bergen stengt  Hopp til hovedinnhold

Kullosforgiftning hos ansatte – teststasjon i Bergen stengt 

Koronatest
KULLOS: Legevaktsjef Dagrun Linchausen sier at kullosen kommer fra biler, og at kommunen nå jobber med å skaffe seg en oversikt over hva som har skjedd. (Illustrasjonsfoto) Foto: NTB/Imagebroker/rupert Oberhäuser

– Teststasjonen ble opprettet nettopp for å trygge ansatte og pasienter. Den situasjonen vi står i nå, er absolutt ikke noe vi ønsket oss, sier legevaktsjef Dagrun Linchausen.

Akkurat hvor mange av de ansatte som nå får hjelp på legevakten i Bergen, har ikke legevaktsjef Dagrun Linchausen oversikt over i skrivende stund.

– Jeg er på vei til legevakten nå for å se til de ansatte. Det jeg vet, er at det var 11–12 personer på vakt, sier Linchausen til Sykepleien.

– Er noen av de kullosforgiftede sykepleiere?

– Jeg vet ikke om noen av dem som viser symptomer på forgiftning, er sykepleiere, men det var sykepleiere på vakt, sier hun.

Ingen av de ansatte er innlagt på sykehus.

– Noen av de ansatte har lette symptomer, som hodepine og kvalme. I tillegg opplever et par forvirring, som regnes som et moderat symptom på kullosforgiftning, sier hun.

Kommer fra biler

Ved den aktuelle teststasjonen drives det drive-in-testing. Stasjonen er et gammelt biltilsyn som er bygget om.

Linchausen sier til NTB at kullosen kommer fra biler, og at kommunen nå jobber med å skaffe seg en oversikt over hva som har skjedd.

– Teststasjonen ble opprettet nettopp for å trygge ansatte og pasienter. Den situasjonen vi står i nå, er absolutt ikke noe vi ønsket oss, sier Linchausen til Sykepleien.

Akkurat hva som er årsaken er ikke klart, men det har vært problemer med ventilasjonssystemet på drive-in-testsenteret.

– Vi kommer ikke til å åpne teststasjonen før alt er trygt. Vi skal ikke utsette ansattes helse for fare, sier hun.

Til tross for at teststasjonen har stengt, er det ledig testkapasitet andre steder, og innbyggere må ringe koronatelefonen eller booke time på nettet.