fbpx «Ulovlig» dansk sykehjemsdokumentar vekker reaksjoner: – Aldri sett noe liknende Hopp til hovedinnhold

«Ulovlig» dansk sykehjems­dokumentar vekker reaksjoner: – Aldri sett noe liknende

Bildet viser fasaden på Kongsgården plejehjem i Aarhus i Danmark

Den danske TV 2-dokumentaren som først ble stanset i rettsvesenet, blir nå vist. Den avslører grov pleiesvikt på to danske sykehjem.

Dokumentaren er laget ved hjelp av skjulte kameraopptak ved to sykehjem i henholdsvis Aarhus og Randers. Kommunen har politianmeldt fire personer i dansk TV 2 for opptakene, og fikk rettens medhold i at dokumentaren ikke kunne sendes.

Etter at kommunen nå har snudd, kan dokumentaren likevel vises. Den vekker sterke reaksjoner etter at det blant annet blir avslørt hvordan en eldre kvinne med demens behandles.

Et døgn uten bleieskift

Kvinnen må gå opptil 24 timer uten å få skiftet bleie, til tross for at hun har blærekatarr, og at de ansatte påpeker at hun har gjort fra seg.

Det avsløres også hvordan hun blir hengt opp i en flytteheis i flere minutter, mens hun klager over smertene det påfører henne.

Det er fullstendig umenneskelig å behandle henne på den måten.
Lars Bjerrum, professor ved Københavns universitet

– Det er fullstendig umenneskelig å behandle henne på den måten, sier professor Lars Bjerrum, som forsker på infeksjonssykdommer, antibiotika og hygiene ved Københavns universitet, etter å ha sett klippene.

– Det gir igjen en økt risiko for at infeksjonen kan utvikle seg. Så både menneskelig og medisinsk er det fullstendig uhensiktsmessig.

Under etterforskning

Dansk politi etterforsker fortsatt de fire ansatte i dansk TV 2, til tross for at kommunen har forsøkt å trekke anmeldelsen.

Kommunen har også gjort utskiftninger ved sykehjemmet, og det er blitt gjennomført tilsyn.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse