fbpx Endelig vedtatt: UIO legger ned masterstudier i sykepleie Hopp til hovedinnhold

Endelig vedtatt: UIO legger ned masterstudier i sykepleie

Lill Sverresdatter Larsen, NSF-leder

Protester fra blant annet Norsk Sykepleierforbund førte ikke frem.

På et styremøte ved Universitetet i Oslo (UIO) ble det tirsdag vedtatt å legge ned både master i avansert geriatrisk sykepleie og en ny master i avansert klinisk allmennsykepleie.

Sistnevnte studium blir dermed nedlagt før det i det hele tatt er startet opp.

Etterspurt kompetanse

Vedtaket følger opp innstillingen fra Det medisinske fakultetet ved UIO, som i mai gikk inn for å droppe disse masterstudiene i sykepleie.

Forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund (NSF), Lill Sverresdatter Larsen, kommenterte den gang saken slik til Sykepleien:

– Timingen er veldig spesiell, i en tid der sykepleieres avanserte, kliniske kompetanse etterspørres i forbindelse med koronapandemi.

Larsen mente konsekvensen av ikke å tilby mastergrad i sykepleie i praksis innebar at det sykepleiefaglige miljøet ved UiO ville bli lagt ned.

– Det fremstår ingen faglige argumenter for nedleggelsen, og den økonomiske besparelsen er småpenger i en større sammenheng, mente NSF-lederen.

Mener andre er bedre rigget

I en kronikk publisert i Khrono 8. mai, begrunnet dekan og visedekan ved Det medisinske fakultet, Ivar Prydz Gladhaug og Eivind Engebretsen, nedleggelsen slik:

«Institusjoner som tilbyr grunnutdanning i sykepleie og har en mer utviklet infrastruktur for praksisutveksling av sykepleiere, er bedre rigget til dette enn det vi er.»

De understreket samtidig at selv om «vår oppgave ikke er å drive klinisk videreutdanning av sykepleiere, skal et forskningsbasert og tverrfaglig orientert sykepleiemiljø også i fremtiden ha en naturlig plass ved Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.»

0 Kommentarer

Annonse
Annonse