fbpx Millionpott skal gi sykepleiestudenter bedre praksis i kommunene Hopp til hovedinnhold

Millionpott skal gi sykepleiestudenter bedre praksis i kommunene

Iselin Nybø

Dersom du sitter på en genial idé for hvordan sykepleierstudenters praksis i kommunene kan organiseres bedre, kan nå søke prosjektmidler fra en nyutlyst pott på 30 millioner kroner.

Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning ( Diku) har nettopp lyst ut 30 millioner kroner i prosjektmidler for å få flere og bedre praksisplasser for sykepleierstudenter i kommunene.

– Mange av dagens studenter skal jobbe i den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Da er det viktig at flere studenter får god og relevant praksis i kommunene.

Det sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V), i en pressemelding sendt ut i forbindelse med utlysningen.

Viktige erfaringer

Støtte gis til prosjekter der målet er å utvikle og prøve ut nye måter å organisere samarbeid om kommunal praksis i sykepleieutdanningene.

Målet skal blant annet være å få flere praksisplasser og å bedre kompetansen til praksisveiledere.

Dette er et viktig første steg for å skape flere praksisplasser for yrkesgrupper vi trenger flere av i fremtiden.
Iselin Nybø, forsknings- og høyere utdanningsminister

Nybø mener prosjektene som får støtte, vil kunne gi viktige erfaringer om hvordan vi best kan organisere og finansiere praksisstudier i kommunene.

– Dette er et viktig første steg for å skape flere praksisplasser for yrkesgrupper vi trenger flere av i fremtiden, sier statsråden i pressemeldingen.

Maks 10 millioner

I første omgang kan universiteter og høyskoler som tilbyr sykepleierutdanning, søke, i samarbeid med kommuner som tilbyr praksisplasser. Det er satt en øvre grense på 10 millioner kroner til prosjekter, med varighet på inntil fire år.

Ved neste utlysning i 2020 vil det også åpnes for søknader fra andre typer helse- og sosialfagutdanninger.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse