fbpx NSF-lederkandidat Gjertrud Krokaa vil gå i takt Hopp til hovedinnhold

NSF-lederkandidat Gjertrud Krokaa vil gå i takt

Bildet viser Gjertrud Helene Krokaa
TYDELIG: – Du kan ha betydelige mengder med kunnskap og kompetanse, men mangler du evnen til å formidle, er du like langt, sier Gjertrud Krokaa. Hun vil at NSF skal bli tydeligere i kommunikasjonen. Foto: Eivor Hofstad

Gjertrud Helene Krokaa stiller som kandidat til ledervalget i NSF. Hun vil ha en organisasjon som går mer i takt med medlemmene og de tillitsvalgte.

Fylkesleder i Nordland, Gjertrud Helene Krokaa (55), var den femte som meldte seg som lederkandidat til Norsk Sykepleierforbund (NSF). Hun er foreslått av fylkesstyrene i Møre og Romsdal og Nordland.

Nå er det også klart at nåværende leder Eli Gunhild By stiller til gjenvalg. Det gir totalt seks lederkandidater til NSFs landsmøte som skal gå av stabelen i begynnelsen av november.

– Sykepleierne er slitne og frustrerte

Da Krokaa først ble foreslått, sa hun nei.

– Jeg har brukt sommeren til å tenke meg grundig om, og da en sa til meg at «dette handler ikke om deg sjøl, men om medlemmene», bestemte jeg meg for å si ja likevel. Jeg vil bruke stemmen min for dem som står i det på gulvet, sier hun på syngende sørhelgelandsk.

– Hvorfor vil du bli leder?

– Jeg ønsker en organisasjon som går mer i takt med medlemmene og de tillitsvalgte. Jeg har aldri vært noen steder hvor det er så mye solid kompetanse og erfaring som hos NSF, men man har ikke i tilstrekkelig grad klart å lytte til medlemmene, verken i spesialist- eller kommunehelsetjenesten. Det er viktig at forbundsstyret og ledelsen kjenner medlemmene og de tillitsvalgtes hverdag og virkelighet. Sykepleierne er slitne og frustrerte av dårlig grunnbemanning, stor arbeidsbelastning, dårlige arbeidstidsordninger og mye ansvar. Det må vi lytte til og handle etter.

Vil ha tydeligere kommunikasjon

Sist Gjertrud Krokaa jobbet klinisk, var i februar 2015 i Brønnøy kommune. Der var hun spesialsykepleier fra 2006. Som fylkesleder har hun blant annet protestert mot nedlegging av studieplasser ved Nord universitet. Hun har hyppig dialog med politikerne for at de skal skjønne alvoret i sykepleiermangelen. Nordland har etter hvert mange fristende bonuser til sykepleierne som takker ja til å jobbe i fylket.

– NSF må bli mye tydeligere i kommunikasjonen mot politikerne og mediene! Vi må snakke så folk forstår, selv om de ikke har sykepleiefaglig bakgrunn. Når vi kommer med stammespråket vårt, blir det utydelig for mange. Vi må heller ikke bare snakke om hvorfor det er ille for sykepleierne, men vi må vise hvilke samfunnsmessige konsekvenser det kan gi.

Dette har hun lært – ikke bare på bergensstudiet eller da hun studerte journalistikk og business i USA – men også fra sin far, som var journalist og redaktør.

– Han pleide å si til meg at når man har en god stemme og en god penn, må man bruke det på vegne av alle dem som ikke har det.

Brenner for alt

– Hvilke hjertesaker har du?

– Jeg har så mange at jeg kan ramse opp lange lister så jeg får forhøyet blodtrykk. Det er ingen begrensninger for hva jeg brenner for. Men hvis jeg ikke hadde den gnisten, hadde jeg ikke stilt til ledervalg. Alt har en sammenheng. Det er en sammenhengende sirkel fra man begynner på sykepleierstudiet til man går av som pensjonist.

– Hva er den største fanesaken for deg, da?

– Å bidra til at vår organisasjon forholder seg til hverdagen og virkeligheten for medlemmene våre i langt større grad, og å formidle den kunnskapen ut til mediene og politikere på en tydelig måte. Selv om internasjonalt arbeid og samarbeid er viktig, håper jeg virkelig det nye forbundsstyret kan reise og besøke medlemmene rundt om i kommuner og fylker i vårt eget land også.

Vil ha mindre byråkrati

– Hva skiller deg fra de andre fem kandidatene?

– Høyden.

Latter høres i andre enden av telefonen. Krokaa er 159 centimeter høy og sier hun får utdelt en egen kasse å sitte på når hun skal være med på debatter i NRK-studioet.

– Jeg anser meg selv som en tydelig person. Det er veldig mange gode kandidater som NSF kan være stolte av. Vi får et kjempespennende valg. Men tillitsvalgtapparatet og medlemmene var det viktigste for meg da jeg stilte til valg som leder av fylkesstyret i Nordland, og er det fortsatt. Jeg vil også styrke fylkene som er de som er tettest på medlemmene, og andre som støtter medlemmene direkte. Dessuten vil jeg ha mindre byråkrati og mindre avstand mellom nivåene i organisasjonen.

– Som en potet

I tillegg til to og et halvt universitetsår i USA og et collegeår med engelsk i England, har Krokaa tatt sin fireårige sykepleierutdanning i Danmark. Hun har også jobbet som gartner, slakter og potetopptaker. Og hun reiste alene rundt i verden med ryggsekk i to år.

– Er dette viktig bakgrunn for en leder av NSF?

– Ja, det er gull verdt. Da jeg reiste, lærte jeg masse om ulike kulturer og hvordan jeg skulle ta ansvar for meg sjøl. Det var en skole for livet. Det er noe med å kunne tilpasse seg nye omgivelser. Man blir fleksibel, litt som en potet. Jeg har alltid vært flink på skolen og fått gode karakterer, men reisinga ga meg en mye viktigere erfaring.

Les også:

NSF-leder Eli Gunhild By stiller til gjenvalg

NSF-leder Eli Gunhild By
MOTIVERT: Like før fristen bestemte hun seg: Eli Gunhild By er klar for å kjempe foren tredje runde ved roret i NSF. Valget står i november, på landsmøtet. Foto: Marit Fonn

– Uten medlemmer og tillitsvalgte ute på arbeidsplassene er vi ingenting, sier NSF-leder Eli Gunhild By. Hun vil bygge et forbund som henger sammen.

– Jeg stiller, sier Eli Gunhild By (56).

Hun har akkurat kommet tilbake på kontoret i Oslo etter å ha vært på tariffkonferanse i Sandefjord. Fristen for å melde seg som kandidat for ledervervet i Norsk Sykepleierforbund (NSF) går ut ved midnatt.

– Det fine med å ha bestemt seg er at man er klar. Man får energi av det, sier By, som har vært leder i NSF siden 2011.

I november er perioden hun er valgt for, ute.

– Mens du har tenkt, har det poppet opp rekordmange konkurrenter?

– Ja. Det viser at jeg har en attraktiv jobb, da.

Hun legger til:

– Det er mange flinke folk som ønsker å bidra i organisasjonen vår. Det er bra.

Tidligere har  Lill Sverresdatter LarsenSolveig Kopperstad BratsethLine Orlund og Liv Heidi Brattås Remo sagt seg villig til å være lederkandidater. Også Gjertrud Krokaa har meldt sitt kandidatur. 

Her er listen over alle som så langt har meldt seg som kandidater til forskjellige verv. 

Nådde målet om 500 000 i lønn

– Hvorfor vil du stille til valg for tredje gang?

– Jeg syns det er artig å være forbundsleder. Det er inspirerende og utfordrende. Og når vi jobber i takt, klarer vi å nå målene våre. Jeg ønsker å være med videre og utnytte den farten vi har nå, sier By.

– Jeg vil arbeide for at medlemmene får bedre vilkår, både faglig og arbeidsmessig.

– Hva har NSF fått til med deg som leder?

– Vi har oppnådd en lønn på 500 000 kroner for dem som har mer en ti års ansiennitet – til og med for dem i NHO-området.

– Vi har snakket om sykepleierløftet, som handler om både kompetanse, arbeidstid og fag. Vi har for eksempel satt heltid på kartet. Det begynner vi å se resultater av.

– Politikerne bruker våre argumenter

– Ved å bygge stein på stein har vi skaffet fakta, som vi bruker når vi argumenterer overfor beslutningstakere og politikere. Flere av våre argumenter bruker politikerne i valgkampen nå. For eksempel om heltid og bemanning, sier By.

Hun viser til et spesielt verktøy som er utviklet for å skaffe fakta om planlagt og faktisk bemanning.

– Det kan brukes som argumenter både sentralt og lokalt overfor arbeidsgivere og politikere. Ikke minst er det nyttig for tillitsvalgte. De kan se hvordan det er på deres arbeidsplass, og sammenlikne med andre, sier NSF-lederen.

– Vi har dessuten jobbet målrettet mot utdanningspolitikere. Nå ser det ut som det blir en ordning med spesialistgodkjenning for masterutdanningen i avansert allmennsykepleie. En slik spesialistordning har NSF jobbet for i 20 år.

– NSF er etterspurt

– Hva skiller deg fra de andre lederkandidatene?

– Jeg har jo sittet ved roret i åtte år. Derfor kan jeg jobbe strategisk og politisk. Jeg har skaffet meg nettverk, som jeg bruker aktivt hele tiden. Det gjelder både andre fagorganisasjoner, arbeidsgivere, myndigheter og politikere.

Hun fortsetter:

– NSF er nå etterspurt, og vi blir spurt om råd. Målet er at ingen beslutninger om sykepleie skal tas uten at NSF er med.

– Aldri bedre enn det svakeste ledd

– Hva er det viktigste NSF bør drive med?

– Å jobbe videre med sykepleierløftet. Både lønn, arbeidsforhold og kompetanse er en del av den pakken. Vi skal argumentere faglig for heltid og lønn. Vi hører nå at i diskusjoner om heltid snakkes det ofte om hvorfor flere må jobbe heltid. Det vil si for pasientenes skyld.

– Og hva er den store hjertesaken din?

– Mitt viktigste oppdrag er å få organisasjonen til å henge sammen. Å bygge et NSF som henger sammen, er det aller, aller viktigste. Uten medlemmer og tillitsvalgte ute på arbeidsplassene er vi ingenting. Vi er aldri bedre enn det svakeste ledd.

– Jeg vil at vi sammen skal argumentere med fakta, så vi blir mer troverdige.

Klarer seg uten master

Sykepleierutdanningen tok hun på Gjøvik.

– Jeg har ikke en eneste master, opplyser hun.

– Er det et savn?

– Nei. Jeg har jo så mye annen kunnskap og kompetanse jeg har tilegnet meg. Dessuten har jeg vært deltidsstudent og tok pedagogikk. Der lærte jeg metode. Jeg har respekt for at kunnskap er viktig.

Ikke minst er det viktig for å utvikle sykepleiefaget, påpeker hun.

– Jeg er glad for at det går i den retningen, fordi det vil gi pasientens bedre behandling.

– Må være utrolig motivert

– Når bestemte du deg egentlig?

– Jeg har brukt mye av sommeren på å tenke over om jeg ville stille til gjenvalg eller ikke. Men jeg bestemte meg ikke helt før i går.

– Har du snakket med mange underveis?

– Jeg har snakket med folk, ja, både i og utenfor NSF, som kan gi gode råd. Andre som har stått i stormen.

– I en sånn jobb må man være utrolig motivert. Dette er ingen ni-til-fire-jobb. Jeg må være tilgjengelig hele tiden, og det er en utsatt posisjon. Derfor brukte jeg tid for å finne ut om jeg ville holde på i fire år til. Men jeg er så glad i organisasjonen at jeg syns det er meningsfylt. Det gir masse energi å se at ting blir bedre, og at det vi gjør nytter.

– Hvem fikk vite det først, at du vil fortsette som NSF-leder?

– Mannen min. Han er en god samtalepartner og har heiet på meg hele tiden.

Eli Gunhild By har bodd i Oslo siden 1989. Hun og mannen har to barn, på 24 og 28 år.

– Begge er lærere, forteller hun.