Ny sykepleier­utdanning på Vestlandet

Oversiktsfoto over Nordfjordeid, administrasjonssenter i Eid kommune
STUDIESTED: Eid kommune blir vert for den nye desentraliserte sykepleierutdanningen som starter opp i Nordfjord i høst.

En ny, desentralisert sykepleierutdanning i Nordfjord starter opp i august.

Det rådet lenge en viss usikkerhet om hvorvidt nok kvalifiserte søkere ville nå gjennom nåløyet, men nå er det altså klart:

Åtte studenter, fordelt på kommunene Eid, Vågsøy, Stryn og Gloppen er tatt opp til desentralisert sykepleierutdanning i Nordfjord, melder Fjordabladet.

Det er Høgskulen på Vestlandet som står bak nysatsningen, etter initiativ fra Eid kommune i 2017.

Det er også Eid kommune som vil stå som vertskommune for studiet.

– Gledelig og viktig

– Oppstart av desentralisert sykepleierutdanning er utrolig gledelig og viktig for hele Nordfjord, og dekker et stort og voksende behov for flere sykepleiere, kommenterer ordfører i Eid, Alfred Bjørlo (V), via en pressemelding.

«Basen» for studiet legges til Eid videregående skole, men undervisning vil bli gitt delvis via videostrømming og det vil også være samlinger i Bergen for studentene, opplyser Fjordabladet.

Les også:

1000 menn har fått tilbud om plass ved en sykepleier­utdanning

Årsmøte NSF Student 2019
OVERBOOKING: – Tenk om veldig mange flere takker ja enn det er studieplasser til. Da blir det et problem, sier leder i NSF Student Ingvild Berg Lauritsen. (Her sammen med nestleder Martin Wichstad under NSF Students årsmøte i juni.)

– Det som blir spennende, er å se hvor mange som takker ja til plassen og faktisk møter opp til studiestart, sier leder i NSF Student Ingvild Berg Lauritsen.

Tidligere denne uken ble det klart at 7255 søkere har fått tilbud om plass ved landets sykepleierutdanninger. 1080 av disse er menn. Det betyr at om lag 15 prosent av dem som har fått tilbud om plass, er menn.

– Det er en liten økning fra i fjor. Det er gledelig, sier leder i NSF Student Ingvild Berg Lauritsen.

Går sakte

NSF Student har lenge hatt som mål å få flere menn til å velge sykepleie, blant annet gjennom kampanjen «Mann kan bli sykepleier». Målet er at 20 prosent av sykepleierstudentene er menn.

– Det er et stykke frem?

– Ja. Det går sakte, men det er vi for så vidt forberedt på, sier hun.

Lauritsen sier hun sammen med styret vil diskutere flere konkrete tiltak de kan ta i bruk for at flere menn velger sykepleie.

Følger med

Selv om det er flere menn som har fått tilbud om plass, er det usikkert hvor mange som takker ja.

– Det som blir spennende, er å se hvor mange av mennene som takker ja til studieplassen og faktisk møter opp til studiestart, sier hun og legger til:

– Før det vet vi faktisk ikke sikkert hvor stor andel av sykepleierstudentene som er menn.

Overbooker

Selv om over

Les også: