fbpx Spekter og NSF enige om lønn Hopp til hovedinnhold

Lønnsoppgjøret 2019: Spekter og NSF enige om lønn

Spekterforhandlinger
 Spekterforhandlinger
 Spekterforhandlinger
ENIGE: – Det vi avtalte i fjor om 500 000-kronersmålet er nå realisert fra 1. august i 2019. Vi har nå fått på plass gode økninger i minstelønnssatser også for øvrige medlemmer, sier forbundsleder Eli Gunhild By. Til venstre Spekter-direktør Anne-Kari Bratten, i midten NSFs forhandlingssjef Harald Jesnes. Foto: Kristin Henriksen

NSF fikk gjennomslag for nye minstelønnssatser og 2,1 prosent lønnsøkning til sykepleiere i sykehus. Men gjennomslag for en egen kode og stige for sykepleiere med mastergrad – det fikk de ikke.

24. april ble Norsk Sykepleierforbund (NSF) enig med Spekter om lønnsoppgjøret for sykehusene.

Nye minstelønnssatser

Spekter og NSF er enige om nye minstelønnssatser som øker med mellom 2 og 4,4 prosent. I tillegg får alle et lønnstillegg på 2,1 prosent.

Spesialsykepleiere og jordmødre med 16 års ansiennitet får ytterligere 0,5 prosent i tillegg, som til sammen blir en lønnsøkning på 2,6 prosent.

– Også ledere med økonomi og personalansvar får samlet 2,6 prosent i generelt tillegg, skriver NSF på sine nettsider.

Milepæl nådd

– Det vi avtalte i fjor om 500 000-kronersmålet, er realisert fra 1. august i 2019. Vi har nå fått på plass gode økninger i minstelønnssatser også for øvrige medlemmer, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

NSF har lenge forsøkt å få gjennomslag for en egen kode og stige for sykepleiere med mastergrad. Det fikk de ikke. Ifølge NSF var det uaktuelt for Spekter å etterkomme et slikt krav i et mellomoppgjør.

– Dette skuffer oss veldig, men vi har likevel valgt å akseptere oppgjøret, sier By.

– Denne skuffelsen har vi gitt uttrykk for i en uvanlig skarp merknad til protokollen, sier hun.

Her kan du lese protokollene 10 og 13.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.