fbpx Revisjon: Bergensklinikken feilrapporterte for 22,2 millioner kroner Hopp til hovedinnhold

Revisjon: Bergensklinikken feilrapporterte for 22,2 millioner kroner

Bildet viser Bergensklinikken i Vestre Torggate 11 i Bergen.

En gjennomgang av rapporter fra Bergensklinikken viser at rusklinikken har feilrapportert pasientdøgn for over 22 millioner kroner.

Revisjonsselskapet EY har gransket rapporteringen fra klinikken der to ledere ble suspendert og senere gikk av etter et forlik, skriver Bergens Tidende (for abonnenter).

5970 ekstra liggedøgn

Gjennomgangen viser at det er feilrapportert liggedøgn blant annet ved at de som fikk behandling, har vært registrert ved to avdelinger samtidig, og at de har vært registrert lenge etter at de forlot klinikken. Til sammen mener EY det dreier seg om overrapportering av 5970 liggedøgn fra begynnelsen av 2015 til august i fjor. Basert på de aktuelle døgnsatsene utgjør det en sum på 22,2 millioner kroner.

– Jeg synes tallene var høye, veldig høye. Det vi fant er mye mer omfattende enn det jeg hadde forventet i forkant, sier administrerende direktør Ole Hope i Bergensklinikken.

Kan kreve erstatning

Når det tas hensyn til feilrapporteringen, har belegget de to siste årene vært mindre enn det som er fastsatt i kontrakten mellom Helse Vest og Bergensklinikkene. Det kan være aktuelt for Helse Vest å kreve erstatning, skriver avisen.

Det har ikke lykkes Bergens Tidende å innhente en kommentar fra den avgåtte klinikksjefen.

0 Kommentarer

Submitted comments are quality assured before publication. Quality assurance takes place during regular working hours.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse