fbpx Vikar «frosset ut» på sykehjem i Oslo på grunn av hudfarge Hopp til hovedinnhold

Vikar «frosset ut» på sykehjem i Oslo på grunn av hudfarge

Eldre kvinne går nedover sykehjemskorridor

En svensk, mørkhudet helsefagarbeider ble diskriminert på grunn av hudfarge da hun skulle vikariere på Lille Tøyen sykehjem i Oslo. Nå har hun fått oppreisning.

Kvinnen ble ansatt gjennom et vikarbyrå hyret av sykehjemmet. Hun møtte 3. november 2015 opp på Lille Tøyen klar for sin første vakt.

På forhånd hadde sykehjemmet bedt om en vikar med norsk bokmål, men godtok at kvinnen var svensk, skriver Fagbladet.

Etnisk norsk

Men da kvinnen møtte opp og kolleger og ledelsen så at hun var mørkhudet, ønsket sykehjemmet en annen vikar. Det framkommer i en epost sendt til vikarbyrået hvor de etterspør «etnisk norske» vikarer og begrunner det med at beboerne blir stresset når «når nye ansatte som ikke ser norske ut er på jobb».

Erstatning

Etter at hun ikke fikk fortsette i jobben, bestemte kvinnen seg for å ta saken til Fagforbundet. Etter tre år har hun fått 80 000 i erstatning og en beklagelse fra Oslo kommune.

– En av våre medarbeidere begikk en feil da dette skjedde for nærmere tre år siden, og Lille Tøyen sykehjem er siden den gang nedlagt. Vi beklager at helsefagarbeideren opplevde dette. Vi har derfor akseptert ombudets uttalelse og gitt en økonomisk oppreisning. Ingen medarbeidere skal oppleve diskriminering på vår arbeidsplass, sier fungerende HR-direktør i Sykehjemsetaten til Fagbladet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse