fbpx Jente (9) utenfor livsfare etter nesten-drukning Hopp til hovedinnhold

Jente (9) utenfor livsfare etter nesten-drukning

Bildet viser en helikopter fra luftambulansen

Den ni år gamle jenta som ble reddet opp av vannet i Mo i Rana, er utenfor livsfare, opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge torsdag.

Jenta havnet i vannet under lek ved badeplassene Revelen søndag. Etter å ha blitt hentet opp ble hun fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø. Sykehuset beskrev mandag morgen tilstanden hennes som kritisk, en status som ble opprettholdt onsdag.

Torsdag skriver  Rana Blad at legene ved UNN har nedgradert jentas tilstand til alvorlig, og at hun er utenfor livsfare.

Formidabel innsats

Politiet fikk først melding om hendelsen klokken 18.56 søndag kveld.

– Omstendighetene er ikke endelig avklart, men niåringen har havnet under vann. Hun ble hentet opp, og det ble startet opp hjerte- og lungeredning, opplyste operasjonsleder Ivar Bo Nilsen i Salten politidistrikt til NTB mandag morgen.

Han sa det ble gjort en formidabel innsats av folk på stedet før redningsmannskapene kom frem.

Ulykkessommer

Også i Halden var det i går onsdag en drukningsulykke. Det melder VG. En fjorten år gammel jente ble fløyet til Rikshospitalet onsdag kveld for behandling. Ifølge politiet så personer som badet med jenta, at hun gikk ned i vannet, men at hun så ikke kom opp igjen.

– Tiden vi antar hun har vært under vann, er 43 minutter, sa operasjonsleder Terje Marstad til VG onsdag kveld.

Politiet tvitret i natt at tilstanden til jenta fortsatt er kritisk.

Tall fra Redningsselskapet viser at antallet dødsfall etter drukningsulykker økte med 37 prosent i løpet av første halvår i år, sammenliknet med samme periode i fjor. Det melder NRK.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse