fbpx Uravstemningen starter torsdag 24. mai Hopp til hovedinnhold

Uravstemningen starter torsdag 24. mai

bildet viser skilt med ja og nei

Torsdag går startskuddet. Frem til 4. juni klokka 16 kan NSFs medlemmer i KS-området stemme ja eller nei til det fremforhandlede resultatet i lønnsoppgjøret.

Forbundsstyret i Norsk Sykepleierforbund (NSF) har vedtatt at resultatet av lønnsoppgjøret i KS skal sendes til uravstemning blant NSFs medlemmer i KS.

Torsdag 24. mai går startskuddet. Uravstemningen vil pågå i elleve dager. Det stemmes elektronisk via e-post. Stemmene telles også elektronisk, det er personlig innlogging og kun mulig å stemme en gang.

Nok stemmer?

Utfordringen ved uravstemninger pleier å være å få nok stemmer.

Skal resultatet være bindende for forbundsstyret, må enten minst 50 prosent av medlemmene i tariffområdet ha stemt enten ja eller nei, eller minst 67 prosent må ha tatt del i avstemningen.

Fortsatt mulig å registrere seg

De 32 000 medlemmene dette gjelder, har fått en SMS om at de vil motta en e-post med informasjon om hvordan avstemningen skal foregå. SMS-en er sendt for at medlemmene skal sjekke at NSF har riktige e-postadresser. Dersom e-postadressen er feil, må medlemmet logge seg inn på «Min side» på nsf.no og endre e-postadressen.

– Har alle e-postadresse?

– Vi når 99,3 prosent av medlemmene via mobil eller e-post, sier Harald Jesnes, forhandlingssjef i NSFs forhandlingsavdeling.

– Det er fortsatt mulig å registrere seg så lenge uravstemningen er åpen, men da må de som ønsker det, snarest ta kontakt med medlemsservice for å få registrert sin personlige informasjon, legger han til.

Oppgjør i staten går også til uravstemning

Norsk Sykepleierforbund (NSF) har ikke for vane å sende ut resultater fra lønnsoppgjør til uravstemning. Sist det ble gjort, var med resultatet for Oslo kommune i 1994.

– NSF har ikke hatt en så stor uravstemning før. Hvor søker man råd for å få det til?

– Vi har god erfaring i å gjennomføre uravstemning fra før, blant annet gjennom oppgjøret i staten som går til uravstemning til NSFs medlemmer i staten, sier forhandlingssjefen.

– Det gjelder vel bare cirka 1500 medlemmer, og så er det Unio som sender det ut?

– Ja, men det er NSF som administrerer det for sine medlemmer.

Uravstemningsdokumentet har mer informasjon

– Hva er utfordringene rent teknisk med en slik uravstemning?

– Vi har gode systemer for dette, så det tekniske har vi god kontroll på, sier Jesnes.

– Er det noe mer medlemmene trenger å vite?

– Annen nødvendig info vil bli gitt til de berørte medlemmene gjennom uravstemningsdokumentet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse